<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2017

VN reageert op voorstel Turkije over Rohingya-moslims

De Verenigde Naties (VN) vindt het voorstel van Turkije aan Bangladesh om de opvang van vluchtende Rohingya-moslims uit Myanmar voor haar rekening te nemen na het verzoek de grens open te zetten “positief en bemoedigend”.

Dat zei woordvoerster Duniya Aslam Khan namens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR), het hoofd van de vluchtelingenorganisatie van de VN, aan persbureau AA.

“Ik vind het initiatief van Turkije positief en bemoedigend”, sprak ze vanuit het hoofdkantoor van de VN in Genève. “Dit soort voorbeelden moeten toenemen. Het wordt hoog tijd om de mensen te helpen die uit hun land zijn gevlucht.”

Khan benadrukte ook dat de reis van de vluchtende Rohingya-moslims naar Bangladesh gemiddeld drie dagen duurt, er hongersnood heerst en sommigen dankzij regenwater in leven zijn gebleven. “Ze hebben ook geen schoenen.”

Kort nadat de eerste moslimvluchtelingen de grens van Bangladesh hebben bereikt, stond de Turkse hulpstichting IHH klaar voor hun (LEES meer).

Dinsdag werd bekend dat Turkije als eerste ter wereld duizend ton hulp naar de getroffen gebieden zal brengen en dat een Turkse delegatie inclusief ministers afreizen naar Bangladesh. (LEES meer)

Moslim-genocide

In Myanmar leven 1,2 miljoen moslims. Gevreesd wordt dat het aantal moslims die moeten vluchten door de heersende etnische zuivering in deelstaat Rakhine, gepleegd door Myanmarese legertroepen en boeddhistische bendes, nog hoger zal oplopen dan de huidige 140.000. “Dat aantal kan oplopen omdat veel mensen ontheemd zijn geraakt”, aldus de UNHCR-woordvoerster.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 06-09-2017

Sep 06, 2017
Loading posts...