<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2016

Erdogan tegen Westen: zogenaamde democraten

“Kijk eens naar de Verenigde Staten [protesten]. Ze vallen Trump aan omdat de zogenaamde democraten niet het eigen gewenste resultaat hebben gekregen. Respecteer nou eens de verkiezingsuitkomst.”

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag op het vliegveld van Ankara. Hij kreeg een vraag over de recent gekozen Amerikaanse president Donald Trump.

“We zien hoe ze Trump aanvallen. Respecteer eerst de uitkomst. Geef hem de tijd voor zijn werkzaamheden. Ga dan pas oordelen en val dan maar aan met je media. We zien nu wie er ‘democraat’ is en respect ‘heeft’ voor de democratie”, sneerde Erdoğan.

Aanval

De Turkse president was nog niet klaar met zijn lesje democratie. Hij waarschuwde ook hoe westerse landen normaliter reageren op mondiale gebeurtenissen elders op de wereld. “Als ergens vrede heerst en het goed gaat met de economie van een land, valt het Westen dat land gelijk aan”, sprak Erdoğan.

De Turkse president had het ook over een nieuw voorbeeld: “Ik was recent nog in Wit-Rusland, dat een presidentieel systeem heeft. De Wit-Russische president zei tegen mij dat hun systeem heel goed werkt. De criminaliteitscijfers zijn laag. Hij zei dat zijn volk tevreden is. Europa valt hierdoor Wit-Rusland steeds aan. En ‘natuurlijk’ noemt het Westen de Wit-Russische president een ‘dictator’.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-11-2016

Nov 16, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...