<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2017

Erdogan: Ik wil dit niet voor mezelf, ben niet karakterloos

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft vrijdag en zaterdag in de Turkse steden Kahramanmaraş, Elazığ en Malatya nogmaals herhaald dat de systeemwijziging in Turkije niet voor hemzelf is, maar voor het land is.

Erdoğan is genoodzaakt dat te zeggen wegens de immense foute informatie, ‘autoritaire’ beschuldigingen en berichtgevingen, met name in de westerse media, over dat hij uit is op nog meer macht. “Ik lever deze strijd niet voor mezelf om mijn ziel een voldaan gevoel te geven. Ik ben niet karakterloos”, sprak Erdoğan voor een grote menigte Turken tijdens openingsceremonies van meerdere voltooide projecten.

Erdoğan Ik wil dit niet voor mezelf, ben niet karakterloos3

De Turkse president legde nogmaals uit dat hij al lang voor het nieuwe presidentiële hervorming strijdt, ook toen hij geen president was. “Ik strijd sinds mijn burgemeesterschap voor deze wijziging. Ik geloof dat Turkije, net zoals al onze overige geleverde diensten, veel zal hebben aan deze wijziging.”

Voortaan zal Turkije worden bestuurd door mensen die voor de toekomst van het land zullen werken, sprak Erdoğan. “Degenen die een besmetting waren voor dit volk en dit deden door gebruik te maken van het slappe evenwicht in het parlement en zich lieten leiden door andere machten, hebben geen plek in dit nieuwe systeem”, legde Erdoğan uit.

Erdoğan Ik wil dit niet voor mezelf, ben niet karakterloos2

De Turkse president benadrukte ook dat hij geen onbeperkte leven heeft en net zoals iedereen zal sterven. “Wie ben ik? Iemand die ook dood zal gaan. Ik heb niet eens de garantie dat ik leef op 16 april. Wij zijn er tijdelijk, maar het systeem zal blijvend zijn.”

Nieuw systeem

Met het nieuwe systeem zal Turkije op economisch en in de politieke arena naar een hoger niveau worden getild, melden Turkse ministers. “Daarnaast zal de wetgevende macht nog onafhankelijker kunnen opereren.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAHRAMANMARAŞ – ELAZIĞ – MALATYA | Gepubliceerd: 18-02-2017

Feb 18, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...