<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 13, 2018

Erdoğan: ‘Ze graven hun eigen graf en vragen ons ze te begraven’

Turkije gaat “doen wat nodig is” met betrekking tot de noordelijke stad Manbij in Syrië, zei president Recep Tayyip Erdogan vrijdag.

“Ze [de VS] hebben ons beloofd dat ze daar over 90 dagen zouden vertrekken. Ze zijn niet vertrokken. Daarom zal gedaan worden wat nodig is”, sprak Erdoğan tijdens een inauguratieceremonie in de centrale provincie Isparta.

Nadat Turkije en de VS een overeenkomst hebben gesloten voor Manbij die zich richt op de terugtrekking van de aan de PKK gelieerde YPG-terroristen uit de stad om de regio te stabiliseren, heeft de terreurgroep integendeel haar aanwezigheid en activiteiten in het gebied versterkt.

De terroristische groep heeft de aanleg van loopgraven en dijken voltooid in gebieden rond het hele stadscentrum en wil daarmee aantonen dat ze niet van plan zijn om te vertrekken.

Erdoğan gaf groen licht voor een mogelijke grootschalige antiterreuroperatie in Manbij en zei: “Nu zijn ze in Manbij loopgraven aan het graven, wat betekent dat? We graven onze eigen graf, kom en begraaf ons. We gaan ook daarheen.”

Turkije belooft daarmee een militaire operatie tegen YPG/PKK te starten in de strategisch belangrijke stad Manbij, ten westen van de rivier de Eufraat in het noorden van Syrië, als onderdeel van operatie Olijftak. Manbij ligt ten noordoosten van Aleppo, maar ook net ten zuiden van de Turkse grens.

Erdoğan liet ook weten dat de Turkse veiligheidsdiensten voor grote tegenslagen zorgen bij terroristische organisaties in moeilijk begaanbare geografische gebieden. De Turkse president zei ook dat er geen plaats is voor terroristen in de toekomst van Turkije.

In zijn meer dan dertig jaar durende terreurdaden tegen Turkije heeft de PKK 40.000 levens geëist, waaronder veel vrouwen en kinderen. De YPG is de Syrische tak.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISPARTA | Gepubliceerd: 13-10-2018

Oct 13, 2018
Loading posts...