<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2018

VS stuurt nog meer materieel naar YPG

Amerikaanse troepen in het Syrische Manbij hebben nieuwe bouwmachines geleverd aan terreurgroep YPG, de Syrische PKK. Zo kunnen terroristen doorgaan met het graven van loopgraven en het bouwen van dijken rond het centrum van de stad, nu Turkije vastberaden is de regio schoon te vegen van terroristen en de stad terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaren, het Syrische volk.

Terwijl het Amerikaanse leger zich militair transporteert van Noord-Irak naar Noordwest-Syrië, wordt in de tussentijd, ondanks een deal tussen Ankara en Washington over de terugtrekking van de terreurgroep uit de stad, hulp geleverd aan de YPG, melden lokale bronnen.

Deze week vervoerden vrachtwagens drie bulldozers en een graafmachine naar Manbij. De overdracht is begeleid door Amerikaanse militairen.

Eerder vormde de terreurorganisatie op verschillende diepten bermen voor loopgraven om een ​​reeks terreurtunnels te creëren die zich uitstrekken over bijna 30 kilometer. De loopgraven zijn duidelijk te zien op satellietfoto’s in handen van een Turks persbureau. Soortgelijke terreurtunnels werden eerder in Afrin ontdekt door Turkse militairen. (LEES meer + FOTO’S)

De Manbij-deal tussen Turkije en de VS werd in juni van dit jaar getekend en omvat de terugtrekking van YPG/PKK-terroristen uit de stad, die zich in het noordoosten van de provincie Aleppo in het noorden van Syrië bevindt, voor stabilisatie van de regio.

Washington beweert dat YPG een “betrouwbare bondgenoot” is in de strijd tegen Daesh, terwijl Ankara wijst op de status van YPG als tak van de PKK, een erkende terroristische organisatie die ongeveer 40.000 mensen heeft vermoord in Turkije.

De YPG zit ook te midden van een militie-opbouw nabij grenzen van Syrische steden die dankzij Turkse militaire antiterreurmissies zijn bevrijd van terroristen, is gemeld.

De Turkse regering verklaarde veelvuldig dat de VS duizenden vrachtwagens en vrachtvliegtuigladingen vol wapens heeft gestuurd naar YPG, onder het mom van “strijd tegen Daesh”.

De terreurgroep is daarentegen bezig met ideologische en etnische zuivering in de regio, waarschuwen getroffen burgers. Zo schrapte YPG Arabische lessen voor Koerdische taallessen op Syrische basisscholen, lieten ouders weten nadat Turkije langskwam en de terroristen uitschakelde. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANBIJ | Gepubliceerd: 10-10-2018

Oct 10, 2018
Loading posts...