<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2017

EU-functionaris: Breken met Turkije is dodelijke fout

De Europese Unie (EU) heeft een fikse waarschuwing gekregen van de secretaris-generaal van het Europees Parlement voor Turkije, Laura Batalla. Zij noemde een eventuele beëindiging van de onderhandelingen met Turkije een “fatale strategische fout”.

Batalla reageerde daarmee op de huidige houding van Duitse politici tegen Turkije, met name uit de kant van CDU en SPD, de partijen van Angela Merkel en Martin Schulz. “De uitspraken van Merkel en Schulz dat de EU moet stoppen met onderhandelen heeft te maken met de naderende Duitse verkiezingen”, legde de secretaris-generaal uit.

Zij verwacht ook dat de ‘harde’ houding van de Duitsers na de verkiezingen zal veranderen. “De Europese Unie moet een nieuwe manier vinden om het onderhandelingsproces eerlijk en overtuigend voort te kunnen zetten. Politisering van het proces bemoeilijkt onderhandelingen.”

“Het stoppen met onderhandelen is een fatale strategische fout die de EU kan maken. Als de EU het lidmaatschap van Turkije eenzijdig beëindigt, versterkt dat het idee van Turkije dat de EU sinds het begin niet serieus en eerlijk is geweest”, aldus Batalla.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 21-09-2017

Sep 21, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...