<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 22, 2020

EU-official feliciteert Turkije met ontdekking groot gasveld

EU-official Christian Berger heeft Turkije gefeliciteerd met de vondst van een grote aardgasvoorraad in de Zwarte Zee.

Tijdens zijn bezoek aan de Turkse stad Karabük, ook in de Zwarte Zee-regio, reageerde hij dat de aardgas aanzienlijk zal bijdragen aan de ontwikkeling en economie van het land.

Berger, voorzitter van de EU-delegatie in Turkije, hoopt dat gasbronnen zo snel mogelijk ingewonnen en bruikbaar worden gemaakt.

“De EU wil Turkije altijd als een stabiel, democratisch en welvarend land zien”, zei Berger, wiens ambtsperiode in Turkije ten einde loopt.

Over de betrekkingen tussen Turkije en de EU, zei hij dat “de relatie succesvol is verlopen tijdens zijn ambtsperiode”.

“In 2016, toen ik aan Turkije werd toegewezen, waren de betrekkingen moeizaam. Turkije had ernstige problemen met sommige lidstaten. In de loop van de tijd hebben we heel belangrijk werk verricht om de betrekkingen te bevorderen.”

Berger vertelde dat ze in staat zijn geweest om op alle gebieden een dialoog tot stand te brengen en te blijven werken aan een aantal problemen die moeten worden opgelost. “We hopen dat de relaties voorgezet worden.”

Ontdekking

Verwacht wordt dat de belangrijkste aardgasontdekking van Turkije in de Zwarte Zee een cruciale rol zal spelen bij het verlagen van de jaarlijkse gasimportfactuur van 12 miljard dollar van het land en het veranderen van de dynamiek van de regio.

President Recep Tayyip Erdoğan noemde de ontdekking vrijdag de ‘grootste gasvondst’ in de geschiedenis van Turkije. Het gaat om 320 miljard kuub aardgas. Vermoedelijk is dat nog niet alles in de Zwarte Zee. Persbureau Reuters sprak van 800 miljard kuub aardgas.

Ankara zoekt ook grootschalig in de Middellandse Zee naar aardgas.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-08-2020

Aug 22, 2020
Loading posts...