<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 09, 2018

‘Europa trilt van angst voor de Turkse reus’

Volgens een analyse van de vooraanstaande Spaanse krant El Pais beeft Europa voor de Turkse reus. Aanleiding van die angst zijn foute beslissingen van de Europese Unie (EU) over Turkije.

“De EU beukt op onofficiële wijze wekelijks erop los tegen het Turkije van 70 miljoen moslims”, stelt Carlos Yarnoz in zijn analyse. “Deze provocaties (zwartmakingen) van Brussel zorgen voor angst bij Zuid-Europese grenzen nu de woede niet meer kan worden beheerst.”

De Spaanse analist ziet de goede relaties tussen Turkije en Rusland als een ‘duidelijke gevaarssignalering’. “Dit wordt gezien als een alliantie van belangen tussen het oude Russische Keizerrijk en Ottomaanse Rijk. Turkije, het tweede meest machtige leger van de NAVO, koopt een Russisch S-400 luchtverdedigingssysteem en laat Moskou een kerncentrale bouwen (Akkuyu).”

Yarnoz stelt nog een bewijs te hebben. “Turkije en Rusland trekken er een derde partner bij: Iran. Daarmee willen ze dat het Westen de oorlog in Syrië verliest. Daarnaast is de Balkan de achtertuin van Europa. Door staatsbezoeken van president Recep Tayyip Erdoğan groeit de moslimbevolking in dat gebied.”

Ook brengt de Spaanse analist de arrestatie van FETO-leden in Kosovo en aanhouding van twee ‘verdwaalde’ Griekse militairen in Turkije aan de orde.

Grens met Islam

“Twintig jaar geleden ontstonden er discussies toen Turkije kandidaat-lidstaat werd. Waar moest Europa zijn grens met de Islam trekken, in Istanbul, Iran of Irak? De meerderheid koos, op Londen na, voor Istanbul. Daar kwam dus de grens.”

VVD-er Bolkestein

In de analyse van Yarnoz wordt ook een Nederlander genoemd. “Het voormalige Nederlandse EU-commissielid Frits Bolkestein [VVD] ging te ver door te zeggen dat met de komst van Turkije in Europa de redding van Wenen uit handen van het Ottomaanse Rijk voor niets is geweest. Men bleef naar dit soort liedjes (onzin) luisteren en ging daar in mee, terwijl er nog logischere voorspellingen waren.”

Schily

“Net zoals de voorspelling van de Duitse oud-minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily. Die stelde dat Turkije bij een weigering van Europa een moslimland zou worden dat samen zou gaan werken met Iran. Zo zou het nucleaire wapens kunnen ontwikkelen. De teleurgestelde en gebroken vriend, begint er vijandig uit te zien (net zoals de Amerikaanse staatsman Thomas Jefferson dat zei). Spanje waarschuwde toen ook al, maar niemand geloofde dit. Tot nu toe dus”, aldus Yarnoz.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MADRID | Gepubliceerd: 09-04-2018

Apr 09, 2018
Loading posts...