<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2018

Europese Raad wil dat Turkije verkiezingen uitstelt, incasseert Turkse klap

De Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa vraagt Turkije de vervroegde verkiezingen uit te stellen. Dat verzoek beviel de Turkse premier Binali Yıldırım niet, die maandag uithaalde vanuit Spanje.

“De Europese Raad kan zich beter met zijn eigen zaken bezighouden”, reageerde Yıldırım tijdens zijn staatsbezoek in het Moncloa paleis in Madrid. “De verkiezingen worden niet door hen, maar door Turkije gehouden”, zei de Turkse premier naast zijn Spaanse collega Mariano Rajoy.

“Turkije heeft honderden verkiezingen achter de rug. De verkiezingen verlopen altijd transparant, democratisch en in een feestelijke sfeer. De opkomst is niet lager dan 85 procent.”

De Turkse premier had een ook tegenverzoek aan de orgaan van de Raad van Europa. “In plaats van dat de Parlementaire Assemblee zoiets zegt, moet het niet een kopterrorist die duizenden mensen heeft vermoord een toespraak laten houden in het Europees parlement. Het laten spreken van een bewezen moordenaar als (PYD-er) Salih Müslim zal niet bijdragen aan vrede, anti-terreurstrijd en Europese waarden.”

Noodtoestand

De Europese Parlementaire Assemblee vroeg Turkije een nieuwe datum in te stellen voor de parlements– en presidentverkiezingen, nu een noodtoestand van kracht is in dat land. Turkije verwees ook naar de Franse presidentsverkiezingen, die Macron tijdens de noodtoestand in zijn land heeft gewonnen. (LEES meer: Waarom gaat Turkije vervroegd naar de stembus?)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MADRID | Gepubliceerd: 24-04-2018

Apr 24, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...