<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 26, 2018

Europese Unie zoekt verzoening: Turkije zeer succesvol

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft maandag tijdens een EU-top in de Bulgaarse stad Varna laten weten dat de vluchtelingendeal met Turkije zeer succesvol verloopt.

Dat zei Juncker tijdens een persconferentie met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaarse premier Boyko Borisov en EU-president Donald Tusk.

“Zichtbare resultaten laten zien dat de vluchtelingendeal met Turkije zeer succesvol verloopt”, zei Juncker over de Turkse inspanningen vluchtelingen die richting Europa willen tegen te houden.

Over het vervolg van onderhandelingen voor een EU-lidmaatschap zei Juncker dat hij daarvoor “garant” staat. Eerder op de dag kwamen ‘provocatieve’ uitspraken uit Oostenrijk, die op officieel niveau niet serieus zijn genomen door Turkije. (LEES meer)

Afspraken

Turkije houdt zich al geruime tijd aan de afspraken die met de Europese Unie zijn gemaakt. Europa heeft echter de beloofde drie miljard euro, die geheel voor Syrische vluchtelingen is, nog niet overgemaakt.

Het bedrag dat Turkije uit eigen zak voor Syrische vluchtelingen heeft uitgegeven is opgelopen tot boven de 25 miljard dollar, is officieel verklaard.

De beloofde visumvrij reizen voor Turken is ook nog niet gerealiseerd door de Europese Unie.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens de EU-top benadrukt dat Turkije sterke steunende uitspraken verwacht in de strijd tegen terrorisme en geen ongegronde beschuldigingen meer wil horen (met name over Afrin). “Onze anti-terreurstrijd is ook in voordeel van de veiligheid van Europa. Turkije verwacht concrete stappen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VARNA | Gepubliceerd: 26-03-2018

Mar 26, 2018
Loading posts...