<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2017

Experts: Het Westen vreest voor een machtig Turkije

Volgens Azerbeidzjaanse deskundigen voelt de westerse wereld zich ongemakkelijk nu Turkije steeds meer op elk gebied onafhankelijker en sterker wordt.

De experts laten aan persbureau AA weten dat de westerse vrees te maken heeft met de groeiende economische en militaire macht van Turkije in de regio. “Het Westen wil niet dat Turkije als een onafhankelijk land [internationaal] actief politiek voert”, zegt Natik Miri, voorzitter van het Azerbeidzjaanse nationale onderzoekscentrum. “Een Turkije dat steeds economisch en op militair gebied minder onafhankelijk wordt, betekent een nog machtiger Turkije in de toekomst.”

Arzu Nagiyev, adjunct-directeur van persbureau Trend, zegt dat de huidige negatieve houding van Europa tegen Turkije en de Turkse president te maken heeft met de toetreding tot de unie. “Dankzij die houding creëren ze een draagvlak om Turkije niet toe te laten. De opkomende extreemrechtse bewegingen willen geen Turken en geen Turkse diaspora zien. Europa voelt zich ook ongemakkelijk door de verbeterende Turks-Russische betrekkingen.”

Nederland

De gepromoveerde Azerbeidjaanse hoogleraar Gabil Huseyinli wilt ook iets kwijt over Europa, die hij associeert met Nederland: “De Nederlandse politie heeft antidemocratisch en zelfs zeer brutaal opgetreden tegen Turkse Nederlanders, waarop paarden en honden zijn losgelaten. Dit heeft schade toegebracht aan het democratische gezicht van Europa.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BAKU | Gepubliceerd: 28-03-2017

Mar 28, 2017
Loading posts...