<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2016

Feest op komst: Turks megavliegveld valt nu al in de prijzen

De Turkse megaluchthaven in Istanbul, die de grootste ter wereld gaat worden, heeft een onderscheiding gekregen uit de Duitse hoofdstad Berlijn.

Dat meldt de Turkse minister Ahmet Arslan (Transport).

De terminal van het nieuwe vliegveld is tijdens een Berlijns festival van architecten en ontwerpers over de hele wereld gekozen tot de beste in de categorie toekomstige projecten-infrastructuur. Tijdens het festival zijn meer dan 300 projecten uit 60 landen getoond.

turks-megavliegveld-valt-nu-al-in-de-prijzen-feest-op-komst-2

“Eerder kregen de verkeerstoren en het technische gedeelte van het vliegveld de onderscheiding International Architecture Award 2016, en dat tussen 370 projecten. De nieuwe luchthaven van Istanbul is nog in aanbouw, maar is nu al in een prijzenregen beland”, sprak minister Arslan.

Het bekroonde terminalgebouw is ontworpen door de Engelse Scott Brownigg samen met de twee Turkse bedrijven Fonksiyon en TAM/Kiklop. De terminal van het Turkse vliegveld won de strijd van met name de Well-line van Londen, luchthaven Caravanserai (Shangai), luchthaven Jeju (Zuid-Korea), metrostation Olaya (Riyadh), het centraal station van Stuttgart, treinstation van Warsaw en de San Shan brug van China.

turks-megavliegveld-valt-nu-al-in-de-prijzen-feest-op-komst-3

De nieuwe luchthaven van Istanbul wordt het grootste vliegveld ter wereld dat vanaf nul is gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA –ANKARA | Gepubliceerd: 20-11-2016

Nov 20, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...