<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2016

Megavliegveld Istanbul krijgt dubbel zoveel vliegmaatschappijen als Schiphol

De nieuwe luchthaven van Istanbul, die de grootste ter wereld zal worden als alle fases zijn voltooid, zal ruim 250 luchtvaartmaatschappijen verwelkomen.

Dat liet CEO Yusuf Akçayoğlu van IGA Airports, onderdeel van het consortium dat het megavliegveld bouwt, weten in een interview met persbureau AA.

De 250 vliegmaatschappijen zullen naar meer dan 350 bestemmingen over de hele wereld vliegen, waarmee het vliegveld ook nog een van de grootste hubs ter wereld zal worden. De nationale luchtvaartmaatschappij van het land, Turkish Airlines, staat daarnaast ook bekend als de vliegmaatschappij die naar de meeste bestemmingen ter wereld vliegt.

Ter vergelijking met overige vliegvelden: op de Nederlandse luchthaven Schiphol, tevens een grote hub in Europa, vliegen rond de 125 luchtvaartmaatschappijen (inclusief cargo).

Cijfers

Akçayoğlu kwam ook met andere cijfers: passagiers zullen met een Turkse terminal te maken krijgen die 1,3 miljoen vierkante meter groot is.

De nu overvolle luchthaven Istanbul-Atatürk brak recent een record in het aantal vliegbewegingen (1.500), maar dat aantal zal 2.000 zijn voor het nieuwe megavliegveld van het land, dat werkgelegenheid zal bieden aan 100.000 mensen.

Daarnaast krijgt volgens Akçayoğlu de nieuwe Turkse luchthaven ook de grootste parkeergarage van Europa, waar plek zal zijn voor 18.000 auto’s.

De eerste fase van het megavliegveld is al voor dertig procent voltooid en opent in oktober 2018.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Sep 26, 2016
Loading posts...