<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 20, 2016

Luchthaven Istanbul Atatürk breekt opnieuw record

De Turkse luchthaven Istanbul Atatürk heeft in korte tijd opnieuw een record verbroken in het aantal vliegtuigen die zijn gearriveerd en vertrokken.

Het aantal vliegbewegingen ging op maandag 18 september naar het nieuwe record 1.500, meldt de Turkse luchthavenautoriteit DHMI. Eerder stond dat aantal nog op 1.478 op 9 september.

Nog nooit waren er zoveel starts en landingen op Istanbul Atatürk Airport: in totaal vertrokken 749 vliegtuigen en landde er 751 vliegtuigen op de recorddag. De Turkse luchthaven verwelkomde op die dag 156.941 passagiers.

Algemeen directeur van DHMI, Serdar Hüseyin Yıldırım, laat in een reactie weten trots te zijn op de prestatie. “Dit laat zien dat de groei van de Turkse luchtvaart gewoon doorgaat, ondanks de terreuraanval op de luchthaven en de couppoging op 15 juli. Daarnaast zien we de noodzaak van het nieuwe vliegveld voor Istanbul, het project van de eeuw voor Turkije [grootste luchthaven ter wereld].”

Turkije

Een dag voor de couppoging in Turkije werd bekend dat het records regende voor de twee luchthavens van Istanbul, die vier records binnen negen dagen hebben verbroken.

Luchtvaartexperts geven aan dat het enorme aantal vliegtuigen, van met name de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, ervoor zorgt dat er geen plek meer over is op Istanbul Atatürk. Daarom maakt Istanbul zich gereed voor de grootste luchthaven ter wereld, waarvan de eerste fase in 2018 zal worden geopend. Recent is gebleken dat de bouw van het nieuwe vliegveld van Istanbul snel verloopt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 20, 2016
Loading posts...