<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2021

First lady Turkije lanceert documentaire ‘Ottomaans Amerika’

De Turkse presidentsvrouw Emine Erdoğan heeft maandag de vertoning van een documentaire bijgewoond over Ottomaanse immigranten die aan het begin van de twintigste eeuw naar de VS zijn verhuisd.

De documentaire “Ottoman America” ​​is geproduceerd in samenwerking met Bay Atlantic University, het Bahçeşehir University Civilization Studies Center (MEDAM) en het voorzitterschap voor Turken in het buitenland en aanverwante gemeenschappen (YTB).

Tijdens het evenement zei Erdoğan dat de documentaire niet alleen de Turkse geschiedenis in Amerika belicht, maar ook een grote bijdrage levert aan de wetenschap van de geschiedenis.

“Turkse, Koerdische, Armeense, Joodse en Griekse immigranten gingen samen op dit pad en bleven samen in Amerika. We zien het multiculturalisme van het Ottomaanse Rijk in dit migratie-avontuur”, onderstreepte ze.

Gezien het belang van de historische basis van de documentaire voor Turken in Amerika, vertelde ze dat ze hoopt dat de documentaire “een instrument zal zijn bij het opzetten van een museum dat onze migratiegeschiedenis zal vastleggen”.

YTB-president Abdullah Eren reageerde dat het thuisland van de eerste Islamitische diasporagroep in de VS het Ottomaanse Rijk was en benadrukte dat dit een belangrijk startpunt is voor de betrekkingen tussen Turkije en de VS.

De documentaire “onthult niet alleen de diepgewortelde geschiedenis van de moslimgemeenschap in de VS, maar bevat ook de verhalen van verschillende etnische groepen”, voegde Eren eraan toe.

De film is getoond in de onlangs ingehuldigde Turkse diplomatietoren Turkevi Center, oftewel The Turkish House, in Manhattan tegenover het VN-hoofdkwartier in New York.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-09-2021

Sep 22, 2021
Loading posts...