<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 29, 2020

Franse justitie: dader Avignon geen moslim, bracht nazigroet

De dader van een aanslag in het Franse Avignon blijkt geen moslim te zijn zoals Nederlandse media op basis van Franse bronnen suggereerden. De man riep geen ‘Allahu Akbar’, maar bracht een nazigroet. Hij bedreigde een Noord-Afrikaanse winkelier met een wapen.

De man zou een lid zijn van de extreemrechtse groepering Generation identitaire. Hij is niet meer aanspreekbaar, omdat de Franse politie hem heeft doodgeschoten. Een Nederlands nieuwsmedium schrijft dat de man ‘psychische problemen’ had.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu reageert verontwaardigd op hoe het nieuws in Nederland naar buiten is gebracht. “Zonder ook maar iets af te doen aan de ernst van de aanslag in Nice vandaag, maar waar is Geert Wilders nu? Waar is zijn extreemrechtse aanhang nu? Waar zijn al die twitterextremisten om dit te veroordelen? Is dit ook de schuld van de Islam, zoals overdag vele stelden?”, schreef Kuzu op sociale media.

Kuzu deelde een artikel van de nieuwssite Metro, waarin eerder is geschreven dat de man een “moslimspreuk” zou hebben geroepen. Op die term en misleidende informatie is met afschuw gereageerd.

Volgens de Franse regering en politie valt het voorval in Avignon niet onder het kopje ‘terreurdaad’. Dat in Nice wel, aldus het Openbaar Ministerie.

Nice

De mesaanval op een kerk in Nice is met klem veroordeeld door moslims, waaronder in Nederland. (LEES meer)

De dader zou een jonge Tunesiër zijn die via een Italiaans eiland recent in Frankrijk zou zijn gearriveerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-10-2020

Oct 29, 2020
Loading posts...