<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 12, 2016

Fransen bang voor Turkije en Erdogan

Het Franse weekblad Le Point heeft in zijn meest recente nummer gekopt dat het Westen vreest voor Turkije.

Naast de ‘Turkije-special’ van het blad vraagt Le Point in een enquête op zijn website aan zijn lezers of ze bang zijn van ‘het Turkije van Erdoğan’.

Op dit moment hebben ruim 147.000 mensen meegedaan aan de enquête, die ook opgemerkt is in Turkije. De tussenstand staat na de Turkse inmenging op 67,6 procent ‘niet bang’.

Meer dan 47.000 mensen hebben gestemd achteruit te deinzen van het huidige Turkije.

Fransen bang voor Turkije en Erdoğan (3)

In de recente uitgave is er ook veel kritiek op Turkije, met name op de maatregelen die Turkije neemt na de mislukte couppoging.

Fransen bang voor Turkije en Erdoğan (2)

Reactie

In Turkije klinkt het vanuit de Turken dat sommige Fransen er nog steeds niet tegen kunnen dat de staatsgreep is mislukt. “Vandaar zo’n Franse actie van de Franse media, terwijl Frankrijk al bijna een jaar in een noodtoestand zit, die nog eens met zes maanden is verlengd. En dan zijn ze alleen maar met Turkije bezig”, koppen Turkse kranten en websites die het niet daarbij laten: “In het land lopen Franse militairen en agenten zelfs op stranden waardoor mensen in paniek zitten te zonnen. Maar de Europese media schrijven niet dat Frankrijk zich zo overgeeft aan terreur.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Aug 12, 2016
Loading posts...