<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2020

Geert W. de grond ingeboord: ‘PVV’ers hebben lak aan coronaregels’

PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag tijdens het coronadebat stevige kritiek te verduren gekregen na zijn tweet over allochtonen en diens IC-bezetting.

Terwijl de PVV-leider beweerde dat ‘Mohammed en Fatima’, de niet-westerse allochtonen, lak hebben aan coronaregels, bleek juist dat zijn achterban er weinig van bakt. “1 op de 3 PVV-stemmers houdt zich niet aan de regels. Dat is 33 procent. De PVV wordt alleen verslagen door de stemmers op Baudet (FvD)”, haalde PvdA-leider Lodewijk Asscher uit naar Wilders op basis van een onderzoek van EenVandaag. “Wat moet er met die mensen gebeuren?”, vroeg Asscher zich af. Bij de PvdA zou dat percentage slechts op vier procent liggen.

“Wilders heeft het alleen over handhaven als het om mensen met een migratieachtergrond gaat”, zei GroenLinks-leider Jesse Klaver.

SP-leider Lilian Marijnissen vond de tegenargumenten van Wilders zeer zwak. “De tweet die Wilders plaatste had degelijk wel een hele andere tekst. De operaties van Henk en Ingrid zouden uitgesteld worden omdat Mohammed en Fatima lak hadden aan de regels. Laat nou net onder andere die mensen zijn die ons verzorgen in verpleeghuizen. U zet mensen tegen elkaar op.”

Farid Azarkan van DENK vroeg zich na de tweet van Wilders af of ‘Mohammed en Fatima’ wel gelijke rechten hebben in [het] Nederland [van Wilders].

De Kamer was het er mee eens dat de tweet van Wilders mensen tegen elkaar opzet en onacceptabel is.

Gefaald beleid

Ook waren meerdere politieke partijen woensdag het gezamenlijk eens dat het coronabeleid van premier Mark Rutten en gezondheidsminister Hugo de Jonge heeft gefaald.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 14-10-2020

Oct 14, 2020
Loading posts...