<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2018

Gezondheidszorg Turkije is voorbeeld voor de wereld

De Turkse minister Ahmet Demircan (Volksgezondheid) heeft laten weten dat landen de gezondheidszorg en zorgsysteem in Turkije als voorbeeld zien.

“Men zegt dat ons zorgstelsel als voorbeeld voor de wereld dient”, zei Demircan tijdens een speech. “Wij hebben mooie zaken bereikt in onze zorg. Hoe sterker Turkije wordt, hoe meer mensen we gaan steunen.”

Iedereen valt onder de sociale zekerheid, benadrukte Demircan. “De regering betaalt de premies van behoeftigen. Iedereen is verzekerd.”

Bejaardentehuis

De Turkse minister liet tijdens een bijeenkomst met ouderen weten dat “het de eer en trots is van het Turkse volk voor de ouderen te zorgen, ook omwille van Allah”.

De gemiddelde leeftijd in Turkije is opgelopen tot 78 jaar. “Dat is goed nieuws: in westerse landen is ook sprake van die gemiddelde. Het is ons plicht om voor onze ouderen te zorgen.”

Tijdperk

De zorg in Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan nu er in dat land tientallen ultramoderne stadsziekenhuizen, ook het grootste ter wereld, openen. (LEES meer + FOTO’S)

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft Turkije het beste zorgstelsel ter wereld: “Het systeem en kwaliteit die Turkije in de zorg biedt is vele malen beter dan Europa, Verenigde Staten en andere landen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SAMSUN | Gepubliceerd: 01-06-2018

Jun 01, 2018
Loading posts...