<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2018

Griekenland werkt opnieuw op de Turkse zenuwen

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft binnen korte tijd opnieuw uitgehaald naar Griekenland.

Dit keer kwam de Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos, met een valse aantijging. Volgens Kammenos zijn de twee Griekse militairen die zich illegaal op Turks militair grondgebied bevonden in opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gearresteerd.

“Dit is nog zo’n voorbeeld van ondoordacht en onverantwoord gedrag van desbetreffende persoon”, reageerde de Turkse buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy vrijdag.

Turkije heeft sindsdien alle benodigde informatie over de arrestatie en het juridische proces gedeeld met Griekenland, liet Aksoy weten. “Ondanks dat probeert hij via zinloze en ongefundeerde beschuldigingen actueel te blijven, terwijl zijn land coupplegers opvangt ondanks dat Turkije juridisch gelijk heeft. Hij leidt met die uiting de aandacht van de Griekse bevolking af.”

Griekse militairen

Turkije arresteerde in maart twee ‘verdwaalde’ Griekse militairen die zich op Turks grondgebied bevonden. Later gaven ze toe dat ze foto’s hadden gemaakt. Zij staan terecht op verdenking van spionage en voor het betreden van een militaire zone.

De Griekse premier Alexis Tsipras vroeg eind maart om hulp bij de Europese Unie voor vrijlating van de Griekse militairen. (LEES meer)

Kammenos

De Griekse minister is omstreden in Turkije vanwege uitspraken dat “Turkije moet vrezen van Griekenland omdat het Turkse leger na de couppoging zwakker is geworden”.

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu wees vorig jaar erop dat Kammenos nog niet volwassen en een verwend kind is. “Wij hoeven geen spierballen te tonen. Vertel aan dat verwend kind goed wat het leger van Turkije kan doen als dat nodig is, dat weten jullie als geen ander”, zei Çavuşoğlu nadat de Griekse regering toen officieel werd gewaarschuwd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-08-2018

Aug 10, 2018
Loading posts...