<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2021

Griekse kustwacht probeert vluchtelingen in brand te steken

De Griekse kustwacht heeft een boot met daarin 41 vluchtelingen in brand proberen te steken.

Dat liet de Turkse regeringswoordvoerder Ömer Çelik maandag weten.

Hij benadrukte dat de Grieken een bloedbad probeerden aan te richten op zee, “een gebeurtenis soortgelijk als die in Servië en in Rwanda”, zei de woedende Çelik die boos was op de “blinde wereld die maar blijft zwijgen”.

“Hoe kunnen vluchtelingen in leven blijven als [ze door de Grieken] met benzine worden overgoten?”, herhaalde hij en verwees naar een video waarin dat gebeurt, eerder gedeeld door de Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu.

“Wie heeft dit wrede gedrag van een Europees land waarbij men 41 mensen in brand wilde steken, [alweer] gestopt? Onze nobele zonen, de Turkse zeemacht. Het zijn de Griekse veiligheidstroepen die, soms zelfs in hun civiele kleren, in 3 jaar meer dan 80.000 vluchtelingen hebben willen doden, hun kleren en bezit hebben ingenomen en hun in naakte wijze naar onze grenzen hebben teruggeduwd.”

De Middellandse Zee was een groot kerkhof geworden als de Turkse marine niet altijd ingreep, benadrukte de woordvoerder. “En dan durven ze [Grieken] schaamteloos te benadrukken dat ze een trotse lid zijn van de Europese Unie.”

“Ik heb het keer op keer gezegd [tegen Europa]: ga eerst uw democratie redden op de Middellandse Zee. U heeft al uw democratische waarden, mensenrechten en internationale betrekken begraven in de wateren van de Middellandse Zee. Redt dat eerst en probeer daarna over andere kwesties te praten [en ons de les te lezen]”, haakld Çelik uit.

Maar ondanks de bewijzen die zijn onthuld door migratieorganisaties en mensenrechtenorganisaties, die elke keer door alle wereldtelevisies worden uitgezonden, publiceert de Verenigde Naties rapport na rapport “dat ze niets hebben gezien”, aldus Çelik.

Gered

De Grieken kwamen eerder in opspraak nadat bleek dat zij vluchtelingenboten hebben lekgeprikt en asielzoekers aan hun lot hebben overgelaten. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse marine voert vaker reddingsoperaties uit op zee waarbij duizenden migranten, waaronder veel kinderen, zijn gered. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-04-2021

Apr 19, 2021
Loading posts...