<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 21, 2021

Griekse kustwacht vertoont opnieuw mensonterend gedrag en slaat vluchtelingen

Griekse troepen blijven vluchtelingen, waaronder vrouwen en kinderen, naar de Turkse territoriale wateren in de Egeïsche Zee duwen. De zogeheten pushbacks zijn illegaal volgens het internationaal recht.

Het Turkse ministerie van Defensie heeft zondag een nieuwe video gedeeld waarin de Griekse kustwacht geweren op vluchtelingen richt, hen mishandelt en duwt naar de Turkse territoriale wateren.

Op beelden is te zien dat de Griekse strijdkrachten op verschillende momenten op brute wijze illegale migranten, waaronder vrouwen en kinderen, wegduwen. De kustwacht is duidelijk te zien op de beelden, terwijl ze de boten van migranten naar de Turkse territoriale wateren slepen.

De Griekse strijdkrachten voeren met hun boten ook gevaarlijke manoeuvres uit en proberen een migrantenboot te laten zinken. Overigens staan de Grieken ook bekend om het lekprikken van de boten en het uitkleden van de vluchtelingen, waarbij ook hun bezittingen worden ingenomen. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije en mensenrechtenorganisaties hebben herhaaldelijk de illegale praktijken van Griekenland veroordeeld, omdat het de humanitaire waarden en het internationaal recht schendt door het leven van kwetsbare migranten, waaronder vrouwen en kinderen, in gevaar te brengen.

Nederlandse journalist

Deze week raakte de Nederlandse journalist Ingeborg Beugel slaags met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis over de illegale pushbacks. Beugel vroeg, in bijzijn van demissionair premier Mark Rutte, de Griekse premier of hou zo ophouden met het ontkennen en liegen over de kwestie, waarna Mitsotakis tekeer ging tegen de Nederlandse. Kort daarna was ze genoodzaakt om Griekenland, waar ze met haar kinderen woonde, te verlaten nadat ze later op straat werd aangevallen. Noch de EU noch Nederland nam het voor de Nederlandse journalist op. (LEES meer + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-11-2021

Nov 21, 2021
Loading posts...