<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 19, 2018

Half miljoen Turken bijeen voor Palestina: ‘Verenig je tegen zionisten’

In Istanbul zijn vrijdag 500.000 Turken bijeengekomen voor steun aan Palestina. De meeting genaamd ‘vervloek wreedheid, steun Al-Quds (Jeruzalem)’ is ook bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, premier Binali Yıldırım en MHP-leider Devlet Bahçeli.

De grote bijeenkomst komt na het Israëlisch geweld in Gaza. “Wat Çanakkale (Slag om Gallipoli) is voor ons, is Al-Quds ook voor ons”, sprak Erdoğan de grote menigte toe.

“De moslimwereld is nog steeds niet wakker na de ramp in Gaza. Ik scheid joden van zionisten. De echte strijd is tegen het zionisme (Israëlische regering). Hun vijandschap tegen moslims is onacceptabel.”

De Turkse president vindt dat de VN medeschuldig is aan de moordpartijen in Gaza. “Wij zeggen niets voor niets dat de wereld groter is dan vijf. De VN kijkt enkel toe hoe Israël onrechtvaardig, onwettig, gewetenloos en immoreel te keer gaat. In een wereld die door de VS wordt geleid, kan niets anders dan wreedheid worden verwacht. En daarom zeggen we: lang leve de hel voor onderdrukkers. De VN is zijn legitimiteit verloren nu het niets kan doen tegen (de ambassadezet van) de VS”, zei Erdoğan.

De Turkse president zei ook dat hij naast moslims ook met eerlijke en echte joden en christenen zal strijden tegen fanatieke en doorgedraaide zionisten. “Ik roep ook het volk van Israël op tot actie tegen de Israëlische regering die hun naar de afgrond brengt. De VS ondersteunt terreurstaat Israël: terreur zal ook hun raken. Ik nodig Amerikanen uit zich uit te spreken tegen de fouten van hun regering”, aldus Erdoğan.

De bijeenkomst is ook bijgewoond door leiders van moslimlanden, die in Istanbul zijn na oproep van Turkije voor concrete stappen tegen Israël.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 19-05-2018

May 19, 2018
Loading posts...