<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2017

Historische dag: Turkije en Airbus gaan toekomst van de ruimte bepalen

De samenwerking tussen de Turkse ruimtevaartindustrie en Airbus heeft een toppunt bereikt. Beide partijen gaan de toekomst van de ruimte bepalen.

Dat zei de Franse president van Airbus Defense and Space Systems Nicolas Chamussy donderdag in Istanbul tijdens de 3. Global Satshow.

“Want Turkije richt zijn eigen ruimteagentschap op. Wij zijn zeer trots met Turkije op lange termijn te mogen samenwerken”, sprak Chamussy.

Türksat

Donderdag werd ook bekend wie de aanbesteding voor het afschieten van de Turkse satellieten Türksat 5A en 5B heeft gewonnen. Dat is SpaceX (Falcon 9) geworden, de partner van Airbus, en tevens wereldwijd de grootste aanbieder van lanceringen.

“De 5B zal in Ankara ontwikkeld en gebouwd worden”, liet de Franse Airbus Space-president weten na de toespraak van de Turkse minister van Transport en Communicatie Ahmet Arslan.

“De nieuwe Türksat zal niet alleen Turkije dienen, maar ook de regio en de hele wereld”, sprak de Turkse minister. “De verwachtingen zijn zeer hoog. Turkse ingenieurs doen hier flink aan mee. Het bouwen van de satelliet is een zaak, het afschieten een tweede”, aldus Arslan.

Uniek

Chamussy liet ook enkele details weten: “De satellieten krijgen elektrische voortstuwing, waardoor ze een twee keer langere levensduur hebben. Turkije en Airbus gaan voor de eerste keer een samenwerking aan die de toekomst van de ruimte gaat bepalen.”

De Türksat 5A gaat in 2020 de ruimte in, de 5B in 2021. “We kunnen bijna niet wachten op 2020”, aldus Chamussy.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 09-11-2017

Nov 09, 2017
Loading posts...