<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 27, 2017

Turkije stap dichterbij eigen ruimtevaartorganisatie ‘Turkish Space Agency’

Turkije is een stap verder in het oprichten van een eigen ruimtevaartorganisatie. Het Turkse parlement heeft een wetsvoorstel ontvangen voor uitbreiding van het lucht- en ruimtevaartonderzoek.

Met de aangepaste wetten zal Turkije zijn fundamentele beleid en strategie voor ruimtevaart bepalen en de eigen ruimtevaartindustrie ontwikkelen om niet afhankelijk te zijn van andere landen. Daarnaast wordt het gebruik van ruimtetechnologie voor eigen belangen bevorderd en zal men de technologische en wetenschappelijke infrastructuur verder ontwikkelen en uitbreiden.

Türksat

Turkije doelt ook op de bouw van satellieten die geheel door Turkse ingenieurs zijn ontwikkeld en heeft recent een verkenningssatelliet en een militaire satelliet de ruimte ingeschoten. (LEES meer)

Turkije stap dichter bij eigen ruimtevaartorganisatie ‘Turkish Space Agency’ (2)

Het land heeft dankzij satellieten die op eigen initiatief de ruimte zijn ingeschoten een grote vooruitgang geboekt in de strijd tegen terrorisme (LEES meer). Met de nieuwe lanceringen is de Turkse vloot van actieve satellieten in de ruimte uitgebreid naar zes.

De Turkse minister van Technologie liet in september vorig jaar weten dat Turkije met voorbereidingen is begonnen voor de bouw van een lanceerplatform op eigen bodem.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – TBMM | Gepubliceerd: 27-02-2017

Feb 27, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...