<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2016

Turkije schiet militaire satelliet de ruimte in

Turkije heeft maandag zijn militaire satelliet GÖKTÜRK-1 de ruimte ingeschoten vanaf Frans-Guyana in Zuid-Amerika.

De satelliet is voor het verzamelen van inlichtingen voor tactische militaire doeleinden voor het Turkse leger. Ook zal het civiele doeleinden hebben omdat de satelliet met zijn nieuwe optische camera zeer nauwkeurige satellietfoto’s kan maken. Een deel van de elektronica komt van de Turkse elektronicabedrijven en defensie-instituten TAI, ASELSAN, TÜBİTAK, ROKETSAN en TR TECHNOLOGY.

turkije-schiet-militaire-satelliet-de-ruimte-in-3

De Turken keken vanuit Ankara live mee naar de lancering. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was ook aanwezig: “Het is nodig dat we onze eigen satellieten produceren. We moeten nog harder werken.”turkije-schiet-militaire-satelliet-de-ruimte-in-4

GÖKTÜRK

Met het GÖKTÜRK-project wil Turkije eigen satellieten ontwikkelen die niet deels maar geheel door Turkse ingenieurs zijn ontwikkeld. Zo wil het land ook niet meer afhankelijk zijn van andere landen, omdat Turkije tijdens zijn strijd tegen terreur in de steek is gelaten en te horen kreeg “dat sommige diensten niet beschikbaar waren” toen die het hardst nodig waren. (LEES meer)

turkije-schiet-militaire-satelliet-de-ruimte-in-1

De GÖKTÜRK-1 is de satelliet die vertraging heeft opgelopen door tegenwerking van Israël. (LEES meer)

turkije-schiet-militaire-satelliet-de-ruimte-in-5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-12-2016

Dec 05, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...