<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2017

Hoe wordt Turkije zwartgemaakt in Europa?

De Turkse vicepremier Bekir Bozdağ heeft aan Europeanen uitgelegd hoe het zwartmaken van Turkije in zijn werk gaat in Europa en de VS. Bozdağ somde op wie achter deze vuile zwartmaking zit en benadrukte dat rapporten over zijn land uit valse beschuldigingen en leugens bestaan.

Dat zei hij in Straatsburg, in Frankrijk, tijdens het startsein van de bouw van de grootste moskee van Europa.

“Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel, ook al duurt dat lang”, zei de Turkse vicepremier over de gang van perceptiezaken in westerse landen over met name de veiligheid in Turkije.

“Turkije zou onveilig zijn. Nee, Turkije is net zo veilig als Straatsburg. Parijs is net zo veilig als Ankara. Als jullie iets horen of lezen over Turkije, bevestig dat eens via Turkije, door middel van informatie uit Turkije. Of het wel klopt. U zult in de meeste van de gevallen zien dat het om leugens en zwartmaking gaat”, sprak Bozdağ zijn gasten, waaronder buitenlanders en Franse autoriteiten, toe.

“Turkije krijgt de meest absurde dingen over zich heen. Dit wordt helaas gebruikt om mensen op negatieve gedachtes te brengen over Turkije”, legde de Turkse vicepremier uit.

Hij benadrukte in zijn opsomming wie hier achter zit. “De door Europa gehuisveste DHKP-C-, FETO- en PKK-terroristen lopen overal in stropdassen rond. Ze houden letterlijk een wedstrijdje wie Turkije het meest zwartmaakt.”

Bozdağ deed ook een zeer opvallende uitspraak: “Deze terroristen betalen opiniemakers, kranten, televisiezenders en politici om iets slechts te laten zeggen over Turkije. Zij betalen hun voor hun handtekening die onder een (negatief) rapport over Turkije komt.”

“Ze stellen deze rapporten op, overhandigen dit aan deze personen [en instanties], waarna enkel een handtekening eronder gezet hoeft te worden. Dat rapport wordt daarna naar verschillende ngo’s, partijen en internationale organisaties opgestuurd met de boodschap ‘ondertekend door en rapport van deze prominente [omgekochte] persoon’. Ik zeg dit omdat wij zeer duidelijke informatie en bronnen hebben. Deze handtekeningzetter weet niet eens wat de inhoud is. Met zo’n vuile zwartmaking en operatie heeft Turkije te maken”, aldus Bozdağ.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – STRAATSBURG | Gepubliceerd: 16-10-2017

Oct 16, 2017
Loading posts...