<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 29, 2023

Honderdduizenden Turken naar overwinningsmeeting Erdoğan

De herkozen president Recep Tayyip Erdoğan is zondag laat in de avond ontvangen door zo’n 320.000 Turken. Zij wachtten hem op het presidentieel complex, oftewel het huis van het volk, in Ankara op.

In zijn overwinningsspeech benadrukte Erdoğan dat alle 85 miljoen inwoners van Turkije hebben gewonnen. “Dit is een volk om van te houden. Niemand heeft vandaag verloren. Het is onze natie en democratie die heeft gewonnen.”

De Turkse leider bedankte iedereen die op hem heeft gestemd en voor het vertrouwen. Hij mag Turkije nog eens vijf jaar leiden, iets wat hij al twintig jaar doet.

Erdoğan onderstreepte dat hij en zijn regering Turkije verder zullen opbouwen en verwees daarbij naar het Tijdperk van Turkije, oftewel het Nieuwe Turkije, dat weer machtiger en onafhankelijk hoort te zijn. Ook zal het beter gaan met de economie.

De Turkse president had in zijn speech ook het een en ander te zeggen tegen de Turkse oppositie, die voor electorale belangen de kant van de terroristen heeft gekozen. De PKK riep via zijn HDP-achterban op om te gaan stemmen op CHP-leider Kemal Kılıçdaroğlu. Dat werd hem fataal, blijkt uit de verkiezingsuitslag. Erdoğan kreeg 2,3 miljoen meer stemmen. Overigens verliest Kılıçdaroğlu voor de twaalfde keer zwaar van Erdoğan, zijn omstreden partij CHP voor de zeventiende keer. Experts laten weten dat dat aan de jarenlange leugenpolitiek van de CHP ligt en het bewust misleiden van mensen zijn prijs kent. President Erdoğan roept de CHP vaker op om daar van af te zien en oprecht oppositie te voeren.

Vieringen

De zege van Erdoğan is grootschalig gevierd in eigen land, maar ook in het buitenland. (LEES meer + FOTO’S)

In Nederland, waar Turken ook massaal op Erdoğan hebben gestemd (70 procent), waren zoals verwacht Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de grote feesthotspots.

Erdoğan is door een groot aantal wereldleiders gefeliciteerd. Trouwe bondgenoten deden dat al in de eerste minuten na de overwinning. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-05-2023

May 29, 2023
Loading posts...