<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 09, 2018

Humaniteitsprijs voor first lady Turkije

De inspanningen van de first lady van Turkije, Emine Erdoğan, voor humanitaire hulp op mondiaal niveau zijn niet onopgemerkt gebleven. Zij krijgt op 11 september in Londen de Human Service Appreciation Award uitgereikt.

Zij is dit jaar onderscheiden vanwege haar inzet voor Rohingya, die uit Myanmar naar Bangladesh moesten vluchten na geweld van legertroepen en radicale boeddhisten. Zij bezocht vorig jaar persoonlijk de vluchtelingen in Myanmar en deelde voedselpakketten uit.

Dat bezoek kreeg veel aandacht in de wereldmedia waarmee ook het leed van de Rohingya werd gehoord (LEES meer + exclusieve FOTO’S). Zij schreef toen ook een brief naar echtgenotes van alle wereldleiders. (LEES meer)

De award wordt uitgereikt door de in Chicago gevestigde World Congress of Muslim Philanthropists, een wereldwijd netwerk van intellectuelen, subsidiefondsen en maatschappelijk verantwoorde ondernemingen. Dat grote netwerk organiseert een driedaags forum op prominente locaties zoals de British Museum, Mansion House en House of Lords in het Verenigd Koninkrijk.

Emine Erdoğan staat ook bekend om haar inspanningen voor Palestijnen en gezondheids- en onderwijsactiviteiten in haar eigen land. Ook bezocht ze tijdens staatsbezoeken met haar man Recep Tayyip Erdoğan meerdere Afrikaanse landen voor steun en houdt haar persoonlijk bezig met hulpverzoeken van Afrikaanse vrouwen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-09-2018

Sep 09, 2018
Loading posts...