<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2017

Vrouw Erdogan schrijft brief aan echtgenotes van alle wereldleiders

De first lady van Turkije heeft in een brief aan de vrouwen van alle wereldleiders om aandacht en samenwerking gevraagd voor noodlijdende Rohingya in Myanmar en Bangladesh.

“Ik was vorige week in Bangladesh en wil mijn gevoelens en ervaringen delen”, begon Emine Erdoğan haar brief na haar diplomatieke introductie. “Er is tientallen jaren sprake van onderdrukking van Rohingya-moslims. Na 25 augustus zijn er duizenden mensen vermoord. Honderdduizenden hebben moeten vluchten”.

Erdoğan schreef over haar pijn. “Het is echt beschamend om te zien hoe de internationale gemeenschap zijn oren sluit voor deze humanitaire ramp en het liever negeert. Het heeft mij en mijn delegatie enorm veel pijn gedaan om van veel vrouwen te horen dat hun echtgenoot en kinderen voor hun ogen zijn vermoord, dat zij zijn verkracht en hun huizen zijn platgebrand. Wij hebben als Turkije in de eerste etappe duizend ton hulp verspreid in opvangkampen: ik zal de wanhopige blik in de ogen van deze vrouwen en kinderen in deze kamp niet vergeten.”

De first lady van Turkije had het ook over een schending. “Turkije volgt zeer nauw deze humanitaire ramp, zowel diplomatiek als vanuit een humaan oogpunt. Er is helaas in Myanmar sprake van schending van rechten die opgenomen zijn in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Daarin staat vast dat de staat verplicht is om de mensenrechten van alle mensen te beschermen, ongeacht hun ras, geslacht, taal, religie, standpunten en achtergronden.”

De vrouw van de Turkse president deed haar oproep: “Als moeder, vrouw en mens zijnde denk ik dat we aan een wereld moeten bouwen waarin iedereen samen kan leven zonder etnisch of religieus onderscheid. Ik hoop hiermee dat we elkaar kunnen ontmoeten in de humanitaire inspanningen en positieve bijdrage voor deze noodlijdende mensen. Ik hoop dat de internationale gemeenschap actie onderneemt.”

Emine Erdoğan bezocht in 2012 Myanmar en was vorige week samen met haar zoon en Turkse ministers in Bangladesh om gevluchte Rohingya-moslims te steunen en persoonlijk hulp uit te delen. (LEES meer + foto’s)

Turkije heeft alle zeilen bijgezet om de Rohingya te helpen. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-09-2017

Sep 18, 2017
Loading posts...