<< Terug naar home | Economie

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 11, 2017

IMF verdubbelt groeicijfer Turkije: ‘Zeer sterk herstel’

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachting voor Turkije meer dan verdubbeld. Dat ging van een groei van 2,5 procent naar 5,1 procent in 2017.

Dat rapporteert het IMF.

Voor 2018 is de groei bijgesteld van 3,3 procent naar 3,5 procent. De verdubbeling voor Turkije in het mondiale rapport is breed opgemerkt: dat land kreeg de grootste aanpassing

IMF-onderdirecteur Gian Maria Milesi-Ferreti laat weten dat “de Turkse economie dit jaar zeer sterk is hesteld”.

Turkije groeit in de laatste jaren “veel harder dan gedacht”, melden beoordelaars steeds vaker. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 11-10-2017

Oct 11, 2017
 • Ozturk

  Opmerkelijk weer, dat het IMF pas in oktober van het lopende jaar met de aanpassing komt. Blijkbaar heeft het IMF al die tijd gehoopt dat de Turkse groei ergens in de loop van het jaar nog ergens een instorting zou kennen (misschien via een georganiseerd coupje hier of daar) zodat hun bewust te lage voorspelling alsnog uit zou komen, maar nu het er naar uitziet dat niet alleen de Turkse groei aanhoudt, maar Turkije ook de binnenlandse veiligheid steeds strakker onder controle heeft kan het IMF niet anders dan de verwachtingen aanpassen om zelf niet genadeloos voor schut te staan.

  Andermaal wordt bewezen dat de westerse organisaties, zoals het IMF, de Wereldbank en de rating agency’s geen enkele notie hebben van hoe Turkije in elkaar zit, en dat ze alleen naar hun eigen hooghartige verhaaltjes luisteren.
  Zij hadden kunnen weten dat de Turkse groei zou gaan versnellen nadat het presidentiële systeem na het referendum in april was aangenomen door het Turkse volk.
  Maar het enige dat de westerlingen doen is de uitspraken en voorspellingen van onze president in het belachelijke trekken. En dus moeten zij nu schoorvoetend hun voorspellingen aanpassen, en dus moeten zij achteraf erkennen dat de economische ontwikkelingen in Turkije exact zo verlopen is als president Erdogan had voorspelt. En daarmee moeten zij erkennen dat Erdogan gelijk had, en zij niet.

  En nu maar hopen dat zij hier lessen uit trekken en president Erdogan serieuzer zullen nemen als hij de wereld toespreekt.
  Het is niet erg waarschijnlijk dat zij dit zullen doen, want het is lastig om de traditioneel imperialistische instelling los te laten, maar voor hun eigen prestige zou het toch beter zijn als zij het op zijn minst eens zouden proberen.

 • Deli Balta

  Goed gesproken helemaal mee eens!.

Loading posts...