<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2017

Beoordelaar heeft het weer mis over Turkije

Opnieuw heeft een Amerikaanse kredietbeoordelaar de groeicijfers van Turkije naar boven bijgesteld. Dit keer was het Fitch, die zijn groeiverwachting voor Turkije voor dit jaar van 4,7 procent naar 5,5 procent heeft bijgesteld.

Dat laat Fitch in een rapport weten.

De Turkse groei voor het derde kwartaal wordt meer dan zeven procent, verklaart Fitch. Als reden geeft Fitch aan de maatregelen die de Turkse regering heeft genomen, de groei van de eurozone en snelle herstel van Turkije na de mislukte couppoging. “Voor 2018 en 2019 houden we de groei op jaarbasis op 4,1 procent.”

Ruzie

De Turkse regering heeft het niet zo nauw met de Amerikaanse kredietbeoordelaars omdat zij steeds vaker te lang lage cijfers opgeven en deze weer na ‘verbazingen’ op moeten hogen (LEES meer). De houding van de beoordelaars na de mislukte coup was voor Turkije de druppel om ze, naar eigen zeggen, niet meer serieus te nemen (LEES meer). De Turkse president reageerde eerder dat “Turken goed zijn in het nemen van penalty’s en dat internationale kredietbeoordelaars de plank flink misslaan als het om Turkije gaat”. (LEES meer)

Amerikaanse banken hebben recent ook hun cijfers over Turkije aangepast. Goldman Sachs noemt de Turkse groei ‘verbazingwekkend’. (LEES meer)

De Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci liet eind augustus weten dat de kredietbeoordelaars alvast hun cijfers en verwachtingen op kunnen hogen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – FRANKFURT | Gepubliceerd: 03-10-2017

Oct 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...