<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2017

‘Verbaasde’ Moody’s verhoogt groeiverwachting Turkije flink

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft woensdag zijn cijfers over Turkije aangepast. Volgens de Amerikaanse beoordelaar zal Turkije dit jaar niet met 2,6 procent, maar met 3,7 procent groeien. In 2018 wordt de groei 3,2 procent.

Volgens het rapport van Moody’s heeft dat te maken met de toename van het aantal toeristen uit Rusland en Israël, stimulansen zoals belastingverlagingen en leninggaranties en de toename van de Turkse export naar de Europese Unie.

Adjunct-directeur van Moody’s Elena Duggar verklaarde ook dat de wereldeconomie sterk groeit en dat stevige cijfers uit landen zoals China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico en Turkije voor verbazing hebben gezorgd. “Vandaar de aanpassing. Er zijn duidelijke tekenen dat deze landen ook volgend jaar zullen doorgroeien.”

Turkije

In de afgelopen jaren hebben het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Unie en beoordelaars Standard & Poor’s en Moody’s vaker hun groeicijfers over Turkije moeten aanpassen nadat het land steeds sterker is gegroeid “dan verwacht”. (LEES meer)

De Turkse minister van Economische Zaken liet zondag weten dat Turkije dit jaar een historische exportrecord verwacht en er een economische megagroei zal plaatsvinden. Hij vindt dat internationale kredietbeoordelaars nog steeds niet voldoende hun cijfers hebben aangepast en de Turkse economie nog meer is gegroeid en zal groeien. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 30-08-2017

Aug 30, 2017
 • Ozturk

  En daar is Moody’s weer met de spreekwoordelijke mosterd na de maaltijd.
  Deze mensen worden geacht beleggers en investeerders vóóraf te tippen over groeiparels en vóóraf te waarschuwen voor dreigende gevaren.
  Ik kan hen niet anders omschrijven dan ‘waarnemers’. Deze mensen nemen slechts dingen waar, en gaan ze dan achteraf omschrijven.
  Toch vreemd dat er nog steeds zoveel instanties zijn die zich door de rapporten van deze rating agency’s – die ook de Amerikaanse krediet- en huizencrisis geen van allen aan zagen komen – laten misleiden.
  Wij Turken hoeven maar op vakantie te gaan naar Turkije om gewoon in de praktijk trots te zien dat het beregoed gaat met ons land.
  En natuurlijk mogen mensen als de heer Steker dit bagatelliseren, maar het enige wat ze daarmee bereiken is dat ze achteraf moeten constateren dat ze enorme beleggingskansen hebben gemist in Turkije.

  Nu zijn er 2 opties waarom ik meen dat meneer steker zo giftig doet op dit forum:
  1: Hij is een eenvoudige uitkeringstrekker en zal nooit in de positie zijn om met eigen vermogen te investeren
  2: Hij heeft wél geld, maar door naar de ratings van bijvoorbeeld Moody’s te handelen heeft hij de afgelopen 16 jaar vele mooie rendementen in Turkije gemist.

  Rechtsom of linksom, er is verzuring opgetreden en dat wordt op dit forum afgereageerd. Maar dat mag hoor… schreeuw het van u af!
  Ondertussen groeit ons mooie democratische Turkije gestaag verder, uiteindelijk ook Nederland voorbij.

 • Levooo1995

  De handels waarfmde tussen nl en turkije bedraagt 14 of 16 miljard euro. Eigenlijk mogen ze dankbaar zijn dat er zoveel wordt gehandelt tussen de landen. Ook vanwegen nl omdat 50 tot 60%uit import export bestaat!!!!

 • Ben Steker

  Beleggen in een niet stabiel land waar de toekomst nog lang niet zeker is gesteld ?
  Wie zegt dar er nier weer een coup aan zit te komen ? Turkije heeft in het verleden al bewezen hier een aardig abonnement op te hebben. 5 militaire coups in de afgelopen 57 jaar dat is gemiddeld 1 per 11 jaar. Nou niet bepaald stabiel te noemen. Turkije heeft lange geschiedenis op gebied van coups, ook niet iets waar je als investeerder blij van wordt.
  Ik heb mijn geld wel in projecten zitten die heel wat meer rendement opbrengen en een heel stuk zekerder zijn dan een nog lang niet stabiel land met een inflatie waar je straks U tegen zegt als de zeepbel knapt.

  Welk sprookjesboek heeft u gelezen? Ik snap het wel, u kunt hier ook niet anders kraaien. want dan valt u geloofwaardigheid in één keer in het water. Das lullig !
  Toch weer leuk om te lezen dat mensen met en andere mening die wat giftig kan zijn, meteen weer weg worden gezet als uitkeringstrekker e.d. Dit zal wel een typisch Turks trekje zijn denk ik en een vreselijke bekennend zwaktebod. Een andere verklaring heb ik hier niet voor. Als u wilt dat ik dat van mij af moet schreeuwen, met veel plezier zelfs. Nogmaals weer de groeten vanuit het afvoerputje en bijna verdronken Nederland. Ja het gaat steeds slechter hier, ik merk het ook elke dag. Maar dat zal u als vaderlandslievende Turk een worst zijn..toch? Kuch..kuch..

 • Ben Steker

  Turkije telt maar voor slechts 1 procent mee in totale Nederlandse export/import.
  Vorig jaar exporteerde Nederland in totaal voor 5,4 miljard euro aan goederen naar Turkije. Dat was nagenoeg evenveel als in 2015 en bijna twee keer meer dan Nederland uit Turkije importeert. De totale waarde van de goederenexport van Nederland groeide in 2016 met ruim 1 procent naar 433,5 miljard euro.
  Iets minder dan 1 procent van de hele Nederlandse import komt uit Turkije. Daarbij gaat het vooral om kleding, garen en auto’s. De import uit Turkije was vorig jaar 2,8 miljard euro waard.

  We praten hier over 1 % !! Dat is nou niets echt iets waar de Nederlandse ondernemer bang van wordt

 • Leen Smit

  Mijnheer Ben Steker. Kom gerust naar Turkije waar wij nu al bijna 13 jaar langere tijd met plezier zijn. Wij zien het met eigen ogen wat er om ons heen gebeurd. Turkije is geen Nederland en moet het ook nooit worden. Een land met bijna 80 miljoen inwoners ! Enneh mijnheer Stker hier schijnt de zon, vandaag weer 32 graden. Groeten uit Bodrum

 • Ben Steker

  Ik ga niet naar een land waar je om kritische taal al kunt worden opgepakt.
  Ik ga ook niet naar een land waar 80% van de media al monddood is gemaakt.
  En ik ga zeker niet naar een land waar een schreeuwer in Ankara , verschillenden Europese landen wegzet als nazi’s en fascisten.
  Nee Hr Smit, zo’n land laat ik mijn geld niet achter, ten spijt voor de Turken die wel een andere mening zijn toegedaan gezien de uitslag van het laatste referendum waar 49% wel anders dacht inclusief alle grote steden en de toeristische gebieden.
  Turkije is geen Nederland en veel Turken zullen ook nooit Nederlander worden, dat heeft Rotterdam wel weer bewezen.
  Europa voor de Europeanen en Turkije snel richting het vredelievende Midden-Oosten.
  Dat de zon schijnt is leuk voor u en ik wens u dan ook veel plezier en een prettig verblijf in Bodrum.

 • Levooo1995

  Als de nederlandse ondernemers niet bang hoefen te zijn voor die 1%. Dan vinden ze het vast niet om meer handelen met Turkije🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

 • Ben Steker

  Hansel is altijd goed tussen twee landen maar in dit geval stelt het niet zoveel voor. Gaan we niet merken in de portemonnee.

 • Ben Steker

  Eindelijk komt er een gepaste reactie uit Duitsland. Het heeft even geduurd maar toch.
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal een vernieuwde douane-unie van de EU met Turkije vetoën. Dat heeft ze gezegd tegen de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Merkel wil pas van gedachten veranderen wanneer de Turkse rechtsstaat in ere wordt hersteld.
  ‘Ik zie geen mandaat om de douane-unie uit te breiden naar Turkije, onder de huidige omstandigheden,’ zegt Merkel.
  Dit meldt notabene de Turkse krant Hurriyet. Merkel wil niet dat de handelsbetrekkingen tussen Europa en Turkije worden uitgebreid, zolang in Turkije de rechtsstaat wordt geschonden.
  Langzaam maar zeker sluiten de gelederen zich. Ik hoop werkelijk dat er op tijd wat mensen met verstand gaan nadenken in Turkije. Ik geef het toe, Europa is niet de snelste maar het gebeurd wel.
  Hoewel bepaalde personen hier het graag anders doen voorkomen hier, is dit wel de realiteit. Europa voor de Europeanen en Turkije mooi richting het vredelievende Midden -Oosten. Daar kan u geliefde president zich helemaal uitleven op diverse landen, wij hebben dan in elk geval helemaal niks met hem te maken.
  De groeten maar weer uit het zinkende en bijna kapotte Europa.

 • Deli Balta

  Nederland is een zeepbel dat binnekort ploft…merkel krijgt geen steun voor haar smerige plan. Integendeel Siemens Blijft investeren in Turkije windenergie… ze krijgt binnekort ook harde klappen met stemmen waardoor haar ondergang in zicht is…duitsers en turkse duitsers zullen niet op merkel SPD en Groenen en alle andere terroristensteuners stemmen banggg hans

 • Ben Steker

  En in welk boek stond dit? Ali Baba en de 400 rovers ?
  Face it : Europa voor de Europeanen en Turkije rap richting het vredelievende Midden Oosten. Merkel spreekt binnenkort haar veto uit over de douane unie met de EU. Dus m.a.w. begin maar vast met het invullen van kilometers in en uitvoer documenten. Het is hard, ik weet het maar langzaam maar zeker gaan de gelederen zich sluiten.
  Merkel klappen ? Hoe had u zich dit voorgesteld ? In totaal telt Duitsland 2,4 miljoen Turken, ongeveer 3 procent van de totale bevolking. Die drie procent zijn misschien goed voor zo’n verraderspartijtje als Denk maar meer hebben niet in de pap te brokkelen. En hoe denkt hoe de gemiddelde Duitser hier instaat? Die zijn na het debacle van Keulen en nog veel meer incidenten, het geschreeuw en beledigen vanuit Ankara uw soort helemaal zat. Merkel gaat ruim winnen ! Onthou die laatste zin nou even.
  De groeten maar weer vanuit de bijna verzopen en geplofte zeepbel !

 • Deli Balta

  Ze gaat verliezen. EU steunt haar niet. Trump steunt haar niet. Poetin steunt haar niet. Ze denkt stemmen te winnen door Turkije en onze president Erdogan zwart te maken. Duitsers zijn haar zat en duitse turken helemaal… schotel. Maar dit werkt averechts, niet huilen straks als ik gelijk heb.

 • Ben Steker

  Kijk even na het laatste nieuws in plaats van alleen Trt. Merkel gaat de toetredingsgesprekken met Turkije stop zetten. Een hele goede zet waar ze heel veel Duitsers mee tevreden maakt. De Duitsers zijn de beledigingen zat uit ankara en de dubbele agenda’s van de Duitse turken helemaal. Europa voor de Europeanen en Turkije gauw richting het vredelievende midden oosten waar uw geliefde president zich helemaal kan uitleven. Begrijp het dan een keer : wij moeten jullie niet meer. Er komt vanzelf een tijd dat u zich niet meer welkom voelt in Europa en vervolgens gaat u dan naar uw beloofde land. Tenminste als dat dan nog bestaat, Turkije heeft tenslotte wel een abbonement op coups. 5 in de afgelopen 60 jaar. Niet erg stabiel…… Toch? De groeten uit het zinkende schip.

 • Deli Balta

  Je lult uit je nek. Nederland is van mij… En ik zal me hier altijd thuis voelen, wij willen EU niet meer, als de toetredingsgesprekken stop worden gezet ga ik feest vieren.

  Bovendien kan merkel niet in haar eentje de toetredingsgesprekken stoppen, daar heeft ze dr steun van de overige eu landen voor nodig, en die zijn er niet.. voor je gaat janken koop alvast eerst zakdoekjes…..

 • Ben Steker

  Nederland is van u en in de zelfde zin stelt u dat “”jullie”” de EU niet meer willen. U gaat feestvieren als de toetredingsgesprekken worden stop gezet? Met dit soort dubbele agenda’s is Nederland misschien u woonplaats maar niet meer uw land. U aanbidt een bewind dat ver van de waarden en normen van Nederland afstaat. U verkeerd misschien nu in een soort onschendbaarheisroes, ook voor u komt een tijd dat u zich niet meer erg welkom voelt in Nederland met dit soort opmerkingen. Het is dan ook beter dat u te zijner tijd misschien wel naar u beloofde land vertrekt met de beste president ter wereld. Heb u geduld, uw tijd komt ook nog wel want steeds meer mensen kokhalzen op figuren zoals “jullie”.
  Neem nou maar aan dat de toetreding van Turkije in de EU gewoon in de prullenbak gaat. De steun van de andere landen groeit met de dag, maakt u zich daar maar geen zorgen over.
  Met alweer de groten vanuit het bijna gezonken schip……Nederland.

 • Deli Balta

  Ik aanbid geen enkel bewind dat past beter bij jouw soortgenoten. Wij kokhalzen op figuren zoals jij.. Hoeveel soldaatjes heeft nederland??, 50 ofzo. Turkije heeft 2 miljoen soldaten, bang hans…

  Nederland zit niet eens in de G20 hahaha

 • Ben Steker

  Dit past dan ook precies bij u, het kleuterschool geneuzel : “”hoeveel heb jij , ik heb er zoveel ha..ha.ha”” Ik neem het u niet kwalijk dat u nog in uw lagere school tijd bent blijven hangen.
  Even ter info : Voor wat betreft aantallen manschappen heeft de NAVO een onevenredig groot voordeel ten opzichte van welke natie dan ook, met een gezamenlijk aantal van 3.370.000 militairen in actieve dienst. Nederland maakt ook uit van deze NAVO en dan komen we ook automatisch uit op de kern van de NAVO uit namelijk artikel 5 : “”een aanval op één van de NAVO-landen door de andere zal worden opgevat als een aanval op allemaal en dat alle landen zullen samenwerken om de aanval af te weren””
  Turkije heeft 773000 actieve militairen in dienst , dus u heeft zich maar 1200000 vergist. Dat u graag overdrijft , dat weten nu onderhand wel en zijn we dus ook niet meer van onder de indruk.
  Ook Turkije behoort nog gewoon tot de NAVO tenzij uw geliefde president dit anders ziet. Prima, gauw zaken gaan doen met Poetin, Maduro en Kim il Yung. Past denk ik wel goed bij elkaar.
  En alweer de groeten vanaf een verderfelijke Nederlandse Marinefregat met nog maar 50 matrozen.

 • Deli Balta

  Navo werkt alleen als het om Duitsland Frankrijk etc…dan gaan ze gezamelijk verdedigen… Turkije is ook lid van Navo en wordt vaak aangevallen door terroristen zoals IS en PKK maar krijg geen steun van andere navo landen om Turkije te beschermen…..!!!!’

  EU is niet meer belangrijk ook niet voor Amerika, Amerka first….de nieuwe wereldleiders moeten de troon delen met pr Erdogan Poetin en Trump… Turkije is economisch strategisch een van de beste landen om in te investeren die wil je niet kwijt raken. De wereld is groter dan de 5 landen, wij doen zaken met meer dan 180 landen..

 • Ozturk

  Heer Steker,

  U kunt wel stoere praat houden hier op dit forum, maar meneer Smit leidt toch echt een optimistischer, vrolijker en vooral aangenamer leven dan u. Daar waar u de hele dag verplicht beroepsmatig azijn moet pissen over onze president Erdoğan, zit meneer Smit lekker op het Turkse strand. En volgens mij spreekt hij toch echt uit ervaring en uit eerste hand, daar waar u vooral van-horen-zeggen uit uw onderbuikje spreekt aangaande de leefbaarheid van Turkije.

  Oh ja, nog de weersverwachting voor Nederland voor aankomende week: eerst nog 19 graden met af en toe zo’n, maar vanaf dinsdag veel wind en regen bij een naar 13 graden dalende temperatuur. Kortom, de eeuwige herfst gaat door in NL.
  Maar gelukkig heeft u er niet veel last van, want u moet toch tot uw 74e binnen doorwerken, waarna u uw verder doelloze leven met een legaal zelfmoordpilletje mag beëindigen, omdat u het leven niet meer ziet zitten omdat uw individualistische, egoïstische kinderen u niet meer willen zien. Kunnen we uw kinderen overigens niet kwalijk nemen, want zo heeft u ze zelf naar goed westers gebruik zelf opgevoed.

  Als ik zeg dat Nederland een zinkend schip is, dan zijn dat écht geen holle woorden…

 • Ozturk

  U probeert hier het belang van Turkije met een verdraaide werkelijkheid te vertekenen. Nederland is de 2e grote belegger in Turkije en heeft een enorm belang uitstaan met dito inkomsten. Als die wegvallen raakt dat Nederland wel degelijk, met name de pensioenfondsen. U weet wel, die instanties die ook uw pensioengeld beheren?

  Handelsbelangen bestaan uit meer dan alleen sec de handelsbalans over goederen meneer Steker. Economie is duidelijk niet uw ding. U kunt zich maar beter beperken tot onderwerpen waar u écht goed in bent, bijvoorbeeld rechts-extremistische propaganda verkondigen.

 • Ozturk

  Turkije onderhandelt niet met mevrouw Merkel, maar met de EU. Mogelijk wint zij de verkiezingen, maar de rest van Europa, vooral Oost- en Zuid-Europa begint haar post-moderne Dritte Reich aspiraties inmiddels behoorlijk uit te kotsen, en de Britten voegen zelfs de daad bij het woord en willen niets meer met haar EU gedachtengoed te maken hebben.
  Dát zijn de échte feiten meneer Steker.

  Mevrouw Merkel kan haar veto alleen over een gemoderniseerd douane unie verdrag uitspreken. De bestaande unie blijft gewoon in stand, dus aangaande dat ‘kilometerslange formulieren invullen’ kletst u willens en wetens uit uw nek.
  Wishful thinking noemen we dat, net als uw rechts-extremistische ‘europa voor de Europeanen’ uitspraak. Wij hier immers al om u te irriteren. En daar zijn wij erg succesvol in bovendien, aangezien u er een dagtaak aan heeft om uw ongenoegen over onze aanwezigheid alhier onder wanhopige woorden te brengen.

 • Ozturk

  Geacht heer Balta,

  Nederland is ook van mij. Wat zal meneer Steker het vervelend vinden om te constateren dat er inmiddels al zoveel mensen van Turkse afkomst in Nederland wonen die Nederland ook geheel legitiem als hún land kunnen claimen.
  En dat terwijl hij Turkije nooit als zíjn land zal kunnen claimen.
  Ziet u de comfortabele positie waar wij in zitten en de verdrukte positie waar hij in zit? Dan begrijpen wij toch ook gelijk waarom deze eenvoudige rechts-extremistische nazi-nazaat zijn dag op dit forum doorbrengt met zijn pogingen ons te beledigen.

  Inmiddels ben ik er wel van overtuigd dat onze president Erdoğan naar het type mensen als meneer Steker, mevrouw Merkel en meneer Schulz verwees toen hij het over nazi-nazaten had. Hij had aantoonbaar gelijk.

 • Ozturk

  Wij hopen meer dan u dat de eu-toetreding van Turkije niet door zal gaan, dus ik begrijp niet goed waarom u dit argument steeds aan blijft voeren in uw pogingen om de discussie van ons te winnen. U helpt ons alleen maar in ons standpunt.
  Maar goed, ik begrijp wel meer van u niet.

  Maar legt u eens nader uit waar wij precies geduld voor uit moeten oefenen? Wat gaat er dan precies gebeuren? Ik neem aan dat u tot de groep behoort die van ons kokhalst? Dus ik vraag mij af wat u exact gaat ondernemen als wij nog even geduld hebben?
  En denk erom wat u nu gast zehgen hè, bij strafbare uitspraken gaat uw account on de ban, dus probeer uw onderbuikje in bedwang te houden.

 • Ozturk

  Tja meneer Steker,

  Als u steevast op punten die u niet kunt winnen – en dat zijn er steeds meer – het non-argument van ‘kleuterschool’ aanvoert, toont dat slechts aan dat u het onderspit heeft gedolven, hetgeen u nog versterkt met uw kinderachtige Facebook ‘ha ha ha’ toevoegsel.

  Ineens haalt u de NAVO erbij om een discussie over de individuele slagkracht van uw nationale legermacht te kunnen winnen. Maar dat was niet de vraag. De vraag ging over de Nederlandse militairen, U weet wel, die bangepoeperds die medeplichtig zijn aan de Bosnische genocide, omdat ze in plaats van hun plicht uit te voeren er als angsthazen vandoor gingen, daarbij 8.000+ Bosnische mannen aan hun lot overlatend. Het type bange mens, uw rasgenoten dus.
  Het failliet van het moraal van het zinkende nederlandse volk.

 • Ozturk

  U voert hier een uitstekende, op waarheden gebaseerde discussie meneer Balta, mijn complimenten.

 • Deli Balta

  Graag gedaan.

 • Deli Balta

  Helemaal mee eens. Wij gaan Nederland delen ieder de helft. Maar voor Steker is er geen plek in Nederland we sturen hem terug naar zijn vaderland Egypte.

Loading posts...