<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2017

‘Verbaasde’ Moody’s verhoogt groeiverwachting Turkije flink

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft woensdag zijn cijfers over Turkije aangepast. Volgens de Amerikaanse beoordelaar zal Turkije dit jaar niet met 2,6 procent, maar met 3,7 procent groeien. In 2018 wordt de groei 3,2 procent.

Volgens het rapport van Moody’s heeft dat te maken met de toename van het aantal toeristen uit Rusland en Israël, stimulansen zoals belastingverlagingen en leninggaranties en de toename van de Turkse export naar de Europese Unie.

Adjunct-directeur van Moody’s Elena Duggar verklaarde ook dat de wereldeconomie sterk groeit en dat stevige cijfers uit landen zoals China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico en Turkije voor verbazing hebben gezorgd. “Vandaar de aanpassing. Er zijn duidelijke tekenen dat deze landen ook volgend jaar zullen doorgroeien.”

Turkije

In de afgelopen jaren hebben het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Unie en beoordelaars Standard & Poor’s en Moody’s vaker hun groeicijfers over Turkije moeten aanpassen nadat het land steeds sterker is gegroeid “dan verwacht”. (LEES meer)

De Turkse minister van Economische Zaken liet zondag weten dat Turkije dit jaar een historische exportrecord verwacht en er een economische megagroei zal plaatsvinden. Hij vindt dat internationale kredietbeoordelaars nog steeds niet voldoende hun cijfers hebben aangepast en de Turkse economie nog meer is gegroeid en zal groeien. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 30-08-2017

Aug 30, 2017
Loading posts...