<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2024

Internationale pers aanschouwt wederopbouw Turkije na aardbevingen

Het directoraat Communicatie van Turkije heeft voor 45 nationale en internationale journalisten een reis georganiseerd naar Adıyaman, een van de elf Zuid-Turkse provincies die op 6 februari werden getroffen door ongekend verwoestende aardbevingen.

De groep van 33 buitenlandse en 12 Turkse journalisten zijn van de juiste informatie voorzien door gouverneur Osman Varol.

“We hebben in Adıyaman 8.387 van onze burgers in verloren. Ik betuig mijn medeleven aan hen. Als we naar de gebouwenvoorraad van onze provincie kijken, zien we dat het totale aantal gebouwen 115.067 bedraagt. Het aantal onafhankelijke gebouwen binnen deze gebieden is 269.116.”

“Bij de aardbevingen werden 33.112 gebouwen in de stad vastgesteld als ‘ingestort’, ‘zwaar beschadigd’ en ‘matig beschadigd’.”

De Italiaanse journalist Giuseppe Didonna reageerde dat ze ook de huizen bezochten die gebouwd waren voor de aardbevingsslachtoffers. “Hopelijk keert iedereen zo snel mogelijk terug naar zijn normale leven. Er is vrij snel werk verricht.”

“Ik heb eerder in september dit gebied bezocht. Toen waren alleen de funderingen gelegd. Nu gaan de gebouwen snel omhoog en ik ben verbaasd. Het gaat heel snel”, zei hij.

Didonna vervolgde: “Ik feliciteer degenen die hebben bijgedragen. Hier zijn aan alle mogelijkheden gedacht om aan de behoeften van de mensen te voldoen.”

Ramp van de eeuw

Volgens de rampenbestrijdingsdienst van het land kwamen ruim 42.000 mensen om bij de dubbele aardbeving die het zuiden van Turkije trof. De aardbevingen waren de ergste in lange tijd, waardoor het om de ramp van de eeuw gaat. Daarna startte Turkije de wederopbouw en eenheid van de eeuw: alle slachtoffers krijgen een nieuw en stevig huis en wel binnen een jaar. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-02-2024

Feb 04, 2024
Loading posts...