<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2023

Turkije bouwt hard verder aan nieuwe huizen voor alle aardbevingsslachtoffers

In de Turkse provincie Gaziantep is de realisatie van een nieuwe dorp bijna voltooid. In de regio Atalar zijn 130 nieuwe dorpshuizen gebouwd die binnenkort worden opgeleverd aan aardbevingsslachtoffers die in februari hun huizen zijn kwijtgeraakt door hevige aardbevingen.

Dat verklaarde de Turkse minister Mehmet Özhaseki (Verstedelijking, Milieu en Strijd tegen Klimaatverandering).

Een aardbevingsslachtoffer uit Atalar zei in een interview over de voltooide huizen dat er met man en macht is gewerkt aan de woningen. “We zijn ons hiervan bewust. Onze staat heeft in één jaar zoveel huizen gebouwd. Goed gedaan. Onze regering doet zijn best voor ons.”

Een andere overlevende van de aardbeving laat weten enorm tevreden en trots te zijn bij het zien van de nieuwe huizen. “We willen de woningen zo snel mogelijk betrekken. De huizen zijn van topklasse, gezien zijn keuken, badkamer en kamers. Moge Allah iedereen zegenen die dit allemaal heeft gerealiseerd.”

Megaherstel na megaramp

Turkije werd in februari getroffen door ongekende aardbevingen die de ramp van de eeuw wordt genoemd. Volgens experts kon de natuurkracht heel Engeland in tweeën scheuren. Zo’n 50.000 mensen kwamen om. In elf provincies stortten tienduizenden gebouwen neer en honderdduizenden raakten beschadigd. Ook Syrië werd in het noorden met de grond gelijk gemaakt.

In Hatay krijgen de eerste duizend slachtoffers hun nieuwe, luxe en aardbevingsbestendige huizen in februari opgeleverd (LEES meer). Hatay krijgt meer dan een kwart miljoen nieuwe woningen. De Turkse regering heeft alle slachtoffers een huis beloofd, zo’n 680.000 in totaal. De eerste slachtoffers zijn al voorzien van nieuwe woningen en duizenden volgen binnenkort. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-12-2023

Dec 31, 2023
Loading posts...