<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2023

Turkije levert eerste nieuwe wijken op na ramp van eeuw

In het Turkse district İslahiye in de stad Gaziantep wordt volop gebouwd aan nieuwe wijken voor alle slachtoffers die begin februari dit jaar zijn getroffen door twee hevige aardbevingen. İslahiye is een van de zwaarst getroffen gemeentes nabij de Turks-Syrische grens.  

De nieuwe en aardbevingsbestendige huizen zijn binnen korte tijd gebouwd, zoals eerder ook beloofd is door de Turkse regering. Een deel van de woningen zijn gereed om betrokken te worden. In totaal bouwen de Turken 4.531 moderne appartementen in het zwaar getroffen district.

Kahramanmaraş

In epicentrum Kahramanmaraş worden tegen het einde van dit jaar de bouw van 9.800 nieuwe woningen voltooid. (LEES meer + FOTO’S)

Het staatsbouwbedrijf TOKI heeft 20.000 nieuwe huizen in aanbouw in en rondom het centrum van Kahramanmaraş. TOKI gebruikt de modernste bouwtechniek en een betontype dat bestemd is voor wolkenkrabbers.

Turkse wederopbouw

Er wordt op nieuwe locaties met man en macht gewerkt om alle aardbevingsslachtoffers binnen een jaar te voorzien van een nieuwe, moderne en stevige woning. Uiteindelijk moeten er in totaal 680.000 nieuwe huizen komen. Dat aantal is meerdere keren opgehoogd om bepaalde gebieden compleet te herbouwen en steviger dan ooit te maken.

De eerste dorpshuizen zijn al geleverd. ‘Wonderbaarlijk’, reageren de slachtoffers vanuit hun nieuwe huizen. (LEES meer)

Op 6 februari troffen voor de regio ongekende bevingen met een kracht van 7,7 en 7,6 op de schaal van Richter kort achter elkaar elf Turkse provincies. Daarbij kwamen meer dan 50.000 mensen om het leven. Meer dan 300.000 gebouwen raakten ernstig beschadigd en zo’n 11.000, voornamelijk oude gebouwen, stortten neer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-11-2023

Nov 27, 2023
Loading posts...