<< Terug naar home | Sport

Posted by Ak Ajans Nederland
May 19, 2017

Dit is het nieuwe stadion van Ankara dat heel snel af is

De Turkse hoofdstad Ankara krijgt binnen zeer korte tijd een nieuw voetbalstadion. De bouw van de nieuwe arena van Ankara is al voor twintig procent voltooid en moet eind dit jaar af zijn.

Dat meldt de gemeente van de miljoenenstad. 

Dit is het nieuwe stadion van de Turkse hoofdstad dat heel snel af is1

Het stadion komt in de wijk Eryaman. De architect van de arena is Bünyamin Derman, de bouwmeester van de Vodafone Arena in Istanbul.

Dit is het nieuwe stadion van de Turkse hoofdstad dat heel snel af is3

Het nieuwe voetbalstadion van Ankara wordt gefaseerd gebouwd en biedt plek aan 18.000 toeschouwers. Dit aantal zal later oplopen tot 22.000. Een naam is nog niet bekend.

Dit is het nieuwe stadion van de Turkse hoofdstad dat heel snel af is2

“Er is aan alles gedacht voor dit stadion. Ankara heeft strenge winters: het hybride grasmat wordt verwarmd, de tribunes krijgen een verwarmingsinstallatie”, laat de toezichthouder van het stadion weten.

Dit is het nieuwe stadion van de Turkse hoofdstad dat heel snel af is4

Turkije heeft binnen korte tijd een groot aantal moderne voetbalstadions gebouwd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-05-2017

May 19, 2017
 • Tamer Aslantas

  Heel mooi en aardig allemaal maar als wij straks de EK/WK willen hosten dan moet er toch wel meer capaciteit zijn toch? Hoeveel supporters gaan er gemiddeld naar zo een EK/WK wedstrijd, 50K plus toch?

 • Ozturk

  Geachte heer Aslantas,

  Dat viel mij inderdaad ook een beetje tegen. Ankara heeft tot vandaag geen groot EK/WK waardig stadion, en dan is het inderdaad wat vreemd dat als men dan nu een stadion bouwt, dat het meer van hetzelfde is, in plaats van een werkelijk groot stadion dat multifunctioneel kan worden ingezet, ook voor internationale (landen-)wedstrijden.

 • SnakeEye

  Om een EK/WK te organiseren moet het land het toernooi eerst toegewezen hebben gekregen. Ten tweede zien we dat het voetballend publiek in Turkije jammer genoeg is afgenomen in de stadions. Zelfs bij de grotere derby wedstrijden zien we dat de stadions niet volledig vol zijn. Hierdoor is het vooralsnog niet vanzelfsprekend om supergrote voetbalstadions te maken die voor 2/3 van de tijd leeg staat.

 • Ozturk

  Geachte heer Snakeye,

  Ik was mij er niet van bewust dat de stadions in Turkije niet meer tot de nok toe vol zitten de laatste tijd. Nu is voetbal ook niet echt mijn ding, ik ben in Turkije nog nooit in een stadion geweest, dan kunt u ongeveer wel nagaan hoe een grote voetballiefhebber ik ben. 🙂

  Heeft u ook een verklaring voor de leegloop, want daar ben ik dan wel weer nieuwsgierig naar? Want dat is niet zo’n goede ontwikkeling, juist nu men overal in Turkije mooie stadions uit de grond stampt.
  Kan het zijn dat men bomaanslagen vreest?

  Aan de andere kant, een stadion is een groot, duur en beeldbepalend bouwwerk, met een economische levensduur van tientallen jaren. Ik blijf toch van mening dat dit soort bouwwerken met een vooruitziende blik moeten worden ontworpen. Mogelijk dat de bezoekersaantallen momenteel even achterblijven, maar in een voetbalgek land als Turkije kán dat niet structureel zijn naar mijn idee?

 • Ayhan

  Geachte heer Ozturk
  Paar dagen geleden hoorde ik president Erdogan zeggen dat er momenteel 30 nieuwe stadions gebouwd worden door geheel Turkije
  Maw ze hebben grote plannen voor in de toekomst

 • SnakeEye
 • Ozturk

  Geachte heer Snakeye,

  Het is weliswaar een wat gedateerd bericht, maar bedankt voor de link. Nuttige informatie en uitleg. Hopelijk keert het tij snel.

Loading posts...