<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 08, 2018

Israël wil Turkse staatssteun aan Palestijnen blokkeren

De Israëlische Veiligheidsraad is van plan om de hulp van de Turkse staat aan Palestijnen te limiteren. De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp TIKA steunt via diverse hulpprojecten al geruime tijd Palestijnen op Palestijns grondgebied.

Dat melden Israëlische media.

De veiligheidsraad van Israël heeft “zijn twijfels over TIKA”, staat in het inlichtingenrapport. Zo moet voortaan TIKA toestemming vragen van Israëlische ‘autoriteiten’ wil het Palestijnen helpen en sommige hulpprojecten compleet stoppen. “Deze twijfels zijn toegenomen omdat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vijandige uitingen heeft tegen Israël (Hij noemt Israël een terreurstaat).”

Verder stoort Israël zich aan de reizen die Turkse islamitische organisaties naar Al-Quds (Jeruzalem) organiseren. “Er is sprake van een grote Turkse invloed in Al-Quds.”

Onmenselijk

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, noemde deze week de Israëlische daden tegen Palestijnen onmenselijk. “Israël blijft zich agressief gedragen, bezet op illegale wijze grondgebieden en vermoordt onschuldige burgers.”

En dat laat Turkije zich niet zomaar voorbijgaan, zei Çavuşoğlu in een interview. “Israël moet stoppen met deze foute politiek en onmenselijke misdaden wil het de banden met Turkije herstellen”, aldus de Turkse minister.

TIKA

Turkije bouwde via TIKA recent nog appartementencomplexen (foto’s) in Gaza en schonk deze aan duizenden Palestijnen (LEES meer + foto’s) en opent binnenkort een groot en modern ziekenhuis in Gaza (LEES meer + foto’s). De Turkse staatsorganisatie heeft meerdere hulpprojecten lopen voor de opbouw van Gaza.

Sloop

Deze week zorgden beelden uit Palestina voor veel ophef. Israëlische militairen sloopten namelijk verblijfplaatsen van Palestijnen in Khan al-Ahmar en gingen hevig tekeer tegen het getroffen volk. (Klik voor VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-QUDS | Gepubliceerd: 08-07-2018

Jul 08, 2018
Loading posts...