<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 17, 2018

Israëlische auteur in zware uithaal naar Israël: Erdoğan heeft gelijk

Volgens de Israëlische auteur en activist Miko Peled heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan volkomen gelijk met de bewering dat Israël een terreurstaat is.

Dat zei Peled, schrijver van het boek ‘The General’s Son’, deze week in Ankara.

Hij haalde flink uit naar Israël: “Als er een terreurbeweging is in Palestina, is dat wel het Israëlische leger”, zei de Israëliër tijdens een conferentie van een Turkse universiteit. “Toen Erdoğan zei dat Israël een terreurstaat is (VIDEO), heeft hij de grootste waarheid ter wereld gezegd. Gelukkig durfde hij dit zo te uiten, vele leiders zijn daar namelijk bang voor.”

De activist, ook bekend als ‘de Israëlische zionist die een Palestijnse verdediger is geworden’, kwam ook met de opmerking dat Palestijnen helden zijn. “Ze strijden ongewapend tegen het meest moderne leger ter wereld, dat twee miljoen mensen heeft gebombardeerd.”

Zionistische opvoeding

Peled: “Ik heb een zeer nationalistische en zionistische opvoeding gehad. Aan ons is, net zoals aan vele Israëliërs, nooit het leed van Palestijnen verteld. Zij vertelden ons sinds het begin dat Palestijnen gevaarlijke en zeer slechte mensen zijn.”

Terreurleger

De Israëlische schrijver beoordeelde ook het Amerikaanse besluit om een leger van 30.000 terroristen op te richten in Syrië. “Ik weet bijna zeker dat Israëlische spionnen, die werkzaam zijn in het Witte Huis, daar een vinger in de pap hebben”, aldus Peled.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 17-01-2018

Jan 17, 2018
Loading posts...