<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 29, 2022

Istanbul opgenomen in lijst beste plaatsen ter wereld

De Turkse megastad Istanbul is door Time Magazine opgenomen in de lijst van de beste plaatsen ter wereld in 2022. De belangrijkste toeristische bestemming van Turkije is onderdeel geworden van de lijst samengesteld door redactie van het tijdschrift.

Dit jaar richtte de lijst met 50 steden uit 36 ​​landen zich op duurzaam en succesvol economisch herstel na de coronapandemie.

Ook kregen Toronto, Miami, Bogota, Marseille, Nairobi, Seoul, de Noordpoolregio en Dolni Morava een plekje op de toplijst.

In een beschrijving van Istanbul onder de titel ‘Classic Reborn’ staat: “Samenvallend met de gedeangliceerde rebranding van de naam [Türkiye] van het land (die sinds 1923 door Turkse mensen wordt gebruikt), beleeft de meest magische stad van Turkije een eigen renaissance.”

Galataport, gelegen in de historische wijk Karaköy van Istanbul, is de thuisbasis van ’s werelds eerste ondergrondse cruiseterminal, is benadrukt.

Time vermeldde ook Istanbul’s eerste museum voor hedendaagse kunst, Istanbul Modern, dat werd ontworpen door de Pritzker Prize-winnaar architect Renzo Piano, en het Atatürk Cultureel Centrum dat vorig jaar middels een baanbrekende ceremonie is geopend door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en zijn vrouw Emine Erdoğan. (LEES meer + FOTO’S + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-07-2022

Jul 29, 2022
Loading posts...