<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 11, 2021

Istanbul verkozen tot beste stad van Europa

Istanbul is tijdens de ‘Best of the World Awards’ van het Amerikaanse tijdschrift Travel and Leisure verkozen tot de nummer één stad van Europa.

Dat kondigde gouverneur Ali Yerlikaya van de megastad zaterdag aan. “Istanbul staat aan de top van de steden in Europa. Istanbul is de nummer één stad in Europa. Duizenden mensen kozen Istanbul als hun favoriete stad tijdens de ‘Best of the World Awards’ van dit jaar. Trots op ons allemaal”, reageerde hij.

De onderscheiding volgt na een enquête tussen 11 januari en 11 mei waarbij duizenden participanten hun ervaringen in de afgelopen drie jaar met de Turkse metropool hebben beoordeeld. Istanbul pakte de eerste plaats met 91,32 punten.

In het overzichtsartikel, waarin staat dat Istanbul altijd het ontmoetingspunt van de geschiedenis is geweest met zijn oneindige charme en historische plaatsen zoals het Topkapıpaleis en de Aya Sofya (Hagia Sophia), werd Istanbul Airport (de grootste luchthaven en tweede beste luchthaven ter wereld) ook geprezen, zo ook de moderne plaatsen zoals Nişantaşı en Galataport.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-09-2021

Sep 11, 2021
Loading posts...