<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 19, 2021

Joden: Erdoğan is geen antisemiet

De joodse gemeenschap in Turkije heeft woensdag benadrukt dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan altijd constructief, ondersteunend en bemoedigend tegenover hen is geweest.

Ze reageerden daarmee op een tweet van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarin Erdoğan op provocatieve wijze werd uitgemaakt voor antisemiet.

“Hoewel de tragedies in de regio zeer bedroevend zijn – en de wereldwijde opkomst van antisemitisme is onaanvaardbaar – is het oneerlijk en verwerpelijk om te suggereren dat president Erdoğan antisemitisch is”, verklaarde de joodse gemeenschap.

“Integendeel, hij is altijd constructief, ondersteunend en bemoedigend naar ons toe geweest”, voegde ze eraan toe.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde dinsdag in een verklaring “de recente antisemitische opmerkingen van president Erdoğan over het ‘joodse’ volk”.

Erdoğan haalde maandag uit naar [de zionistische regering van] Israël vanwege aanvallen op burgers in Gaza en de Al-Aqsamoskee. Hij bekritiseerde ook de Amerikaanse wapenverkoop aan Israël.

Hij beschuldigde Israël ervan een “terroristische staat” te zijn en Jeruzalem te schenden. Ook zei hij dat de Israëlische regering meedogenloos burgers in Gaza bombardeerde.

Erdoğan benadrukte dat “degenen die Israëlische acties in Jeruzalem en Gaza steunen de geschiedenis zouden ingaan als medeplichtig aan kindermoord en misdaden tegen de menselijkheid”.

Sinds dit weekend zijn er wereldwijde protesten gehouden voor solidariteit met de Palestijnen nadat Israël sinds 10 mei meedogenloze luchtaanvallen uitvoert op Gaza.

Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zijn sinds 10 mei minstens 217 Palestijnen gedood, waaronder 63 kinderen en 36 vrouwen. 1.507 Palestijnen raakten gewond bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook.

Recente spanningen, die begonnen in Oost-Jeruzalem tijdens de islamitische heilige maand Ramadan, verspreidden zich naar Gaza als gevolg van Israëlische aanvallen op biddende moslims in de Al-Aqsamoskee en de wijk Sheikh Jarrah, waar Palestijnse gedwongen uit hun huis werden gezet.

Christenen

Palestijnse christenen zijn ook op de hoogte van de Israëlische agressie en misleiding van de wereld. Ze roepen hun achterban op om de moslims in Jeruzalem te beschermen.

“Wie niet in oorlogstijd bij de mensen is [steunt], heeft niet het recht om in vredestijd bij hen te zijn”, schreef een geestelijke leider in een verklaring. “Op persoonlijk initiatief roep ik gewaardeerde geestelijken, patriarchen, bisschoppen en priesters, groot en klein, op om naar de Al-Aqsamoskee te gaan.”

“Wij zijn één in deze heilige landen en moeten de mensen daar verdedigen. Als we vandaag zwak zijn, zal, zoals [zionvader] Theodor Herzl het zei, Al-Aqsamoskee vernietigd worden.” (LEES meer)

Joden

Ook spreekt een deel van de joodse gemeenschap hun schaamte uit voor de wandaden van het zionistische Israël. “Wij Joden schamen ons voor wat daar in de Joodse naam in de staat Israël gebeurt. Het staat vast, een vrij Palestina.” (KLIK voor VIDEO)

Protesten

Wereldwijd zijn grote protesten gehouden tegen Israël. In Nederland gebeurde dat inmiddels zes keer, in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. (LEES meer + FOTO’S)

Media

Afgelopen week werd bekend dat Nederlandse media niet welkom zijn in Israël. RTL-Nieuws berichtte daarentegen vanuit Turkije. (LEES meer + VIDEO)

Docu

Op internet circuleren steeds meer video’s over joden die zich uitspreken tegen radicale joden, oftewel zionisten en diens volgens het traditionele jodendom verboden Israël.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-05-2021

May 19, 2021
Loading posts...