<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 12, 2020

Joodse groep veroordeelt brutale Franse aanhouding Turkse kinderen (10)

Een lid van de Joodse Franse Unie voor Vrede (UJFP) noemde woensdag de recente Franse aanhoudingen van vier 10-jarige kinderen, waaronder drie Turken, een teken van barbarij.

Georges Gumpel schreef in een bericht dat de aanhoudingen aantonen dat kinderen in Frankrijk niet gewaardeerd worden. Hij was niet plan om over zijn eigen pijnlijke jeugd te schrijven, maar de brutale huisinval van de Franse politie bracht daar verandering in.

Gumpel onderstreepte dat hij in 1937 in een Joods gezin was geboren en dat zijn vader in 1944 naar Auschwitz werd gestuurd toen hij nog maar zeven jaar oud was.

De Joodse man verwees naar de elf uur durende detentie van de vier basisschoolkinderen en zei dat hij het aanvankelijk niet geloofde, “aangezien Frankrijk een land van mensenrechten was”. “Maar het schandalige incident deed hem twijfelen aan de dekmantels die werden gebruikt om misdaden tegen kinderen te verbergen.

Hij merkte verder op dat de detentie van de kinderen in Albertville in het zuidoosten van Frankrijk onder het voorwendsel van ’terroristische propaganda’ en een eerder incident waarbij de politie basisschoolkinderen van een school in de wijk Mantes-la-Jolie in de buurt van Parijs dwong urenlang te knielen, tekenen waren van naderend barbarij.

De vier kinderen – drie van hen van Turkse afkomst en één van Algerijnse afkomst – zaten vorige week meer dan elf uur in politiehechtenis op grond van valse beschuldigingen van “rechtvaardiging van terrorisme”, aldus interviews met hun ouders, die de Franse politie beschuldigen van en de wijze van de inval bij hun thuis beschrijven als terreurdaad.

De kinderen werden naar verluidt vastgehouden vanwege hun reacties aan hun leraar met betrekking tot cartoons waarin de profeet Mohammed werd beledigd. De Franse basisschoolleraar of lerares gaf hun achteraf stiekem aan bij de politie. (LEES meer)

Turkije

Turkije reageerde woedend op het optreden van de Franse veiligheidstroepen. “Dit is staatsbandieterij waar ze binnen wettelijk kader op afgerekend moeten worden”, reageerde de voorzitter van het Turkse parlement Mustafa Şentop.

“Welke staatsmentaliteit houdt 10-jarige kinderen vast, ondervraagt hen urenlang en valt hun huizen met langeafstandswapens binnen?”, reageerde de Turkse viceminister van Buitenlandse Zaken Yavuz Selim Kıran.

Turkije veroordeelde met klem “de onmenselijk daad tegen onze burgers in Albertville”. “We volgen de zaak op de voet.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-11-2020

Nov 12, 2020
Loading posts...