<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 08, 2017

Kippenvel: zo steunden Marokkanen Turkije tijdens couppoging

Het Turkse parlementslid Ahmet Gündoğdu (AK-partij) heeft dinsdag tijdens een tv-uitzending verteld hoe Marokkanen in Marokko Turkije hebben gesteund tijdens de couppoging op 15 juli.

“Ik heb recent een delegatie van elf Marokkanen bestaande uit vicevoorzitters van een politieke partij en een beweging ontvangen uit Marokko, die ik het gebombardeerde parlement in Turkije heb laten zien”, vertelde Gündoğdu. “Ze begonnen opeens te huilen in mijn kamer. Ik vroeg waarom: ze zeiden dat ze de straat zijn opgegaan omdat ze hun Turkije zouden verliezen.”

Gündoğdu vertelde dat de Marokkaanse delegatie heeft gezegd dat de anti-Turkse mensen in Marokko dolblij waren met de coup. “Ze hebben aan de Turkije steunende Marokkanen gezegd dat ze hun Turkije en hun Recep Tayyip Erdoğan aan het verliezen waren. Dat wij nu aan de beurt zijn”, vertelde de delegatie. “Wij zijn toen in tranen de straten opgegaan en hebben getweet dat de wedstrijd 90 minuten duurt en het nog niet over en uit is.”

Kippenvel zo steunden Marokkanen Turkije tijdens couppoging

De Turkse politicus zei dat de Marokkanen de dag erna rond een uur of 10 en 11 hun victorie hebben uitgeroepen toen bekend werd dat de Turken de couppoging hard hebben neergeslagen. “Daarna hebben ze hun stemmers en achterban de Marokkaanse straten opgeroepen om met hun vlag te komen. Die dag zijn duizenden Marokkanen met Turkse vlaggen gekomen”, zei Gündoğdu.

Kippenvel zo steunden Marokkanen Turkije tijdens couppoging2

De Marokkaanse delegatie was ook verrast hoe zoveel Marokkanen in Marokko opeens zoveel Turkse vlaggen hadden. “De Marokkanen weten dat Turkije weer opstaat, geen slaaf meer is van het IMF, de hypocrisie van het Westen op het gebied van mensenrechten heeft aangetoond en dat recht in hun gezicht heeft gezegd. Westerlingen hebben wel het boek van democratie geschreven, maar die democratie geldt alleen als het hen goed uitkomt. Je moet een van hun zijn of een dier zijn (dierenrechten). Er is geen democratie bij hun als het om moslims gaat.”

Tijdens de couppoging kwam in Turkije ook een 32-jarige Marokkaan om het leven, die samen met de Turken het land aan het redden was (LEES meer). Turkije is de Marokkaanse held tot op de dag van vandaag niet vergeten. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 08-02-2017

Feb 08, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...