<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2016

Koenders naar Turkije voor Nederlandse bemoeienis

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zal maandag Turkije bezoeken. Hij zal daar tijdens een anderhalve dag durend bezoek spreken met zijn Turkse collega en oppositiepartijen.

Koenders, die eerder aangaf “dat Turkije niet met Nederland moet bemoeien”, zal in Ankara spreken over de navolging van de mislukte coup en de samenwerking met Turkije, liet premier Mark Rutte weten via Facebook. “Het is van belang dat de nasleep van de coup op een fatsoenlijke manier wordt geregeld waarbij wij een introductie van de doodstraf zouden afwijzen”, schreef Rutte over de naderende Nederlandse inmenging.

Koenders, de eerste Nederlandse bewindsman die na zes weken na de mislukte staatsgreep Turkije zal bezoeken, reist naar Ankara om zijn mening te geven over de rechtsstaat en hoe Turkije zich daar aan moet houden tijdens de jacht naar de daders van de coup.

Sociale media

Op sociale media reageren Turkse Nederlanders verbaasd, met name na de opmerking van Rutte, die Erdoğan om hulp vroeg om een ‘Turkse bemoeienis in Nederland’ te voorkomen. “Er wordt in Nederland van alles, gegrond en ongegrond, gezegd tegen Turkije, met name via de media en op politiek niveau, en het is Turkije dat zich met Nederland bemoeit?”, klinkt het op sociale media.

Het bezoek van Koenders aan Turkije wordt ook bestempeld als een Nederlandse bemoeienis.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Aug 28, 2016
Loading posts...