<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 29, 2017

‘Ze zijn de kracht van Turkije vergeten’

Terwijl (terreur)projecten en indirecte invloeden van machten elders hebben geleid tot het gewenste resultaat, is dat niet gelukt in Turkije.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zondag in het presidentiële paleis tijdens de viering van de Dag van de Republiek.

Projecten en invloeden waarmee mondiaal en regionaal ‘successen’ zijn geboekt, zijn mislukt in Turkije”, sprak Erdoğan. “Men denkt dat we nog een redelijke nieuwe staat zijn, omdat we vandaag onze 94. jaar vieren. Ze hebben niet kunnen zien dat onze ervaring en kracht afstamt van duizenden jaren terug”, legde Erdoğan uit over de sterke Turkse ruggengraat.

Economie

De Turkse president sprak ook over economische cijfers. “Turkije is in het eerste kwartaal met 5,1 procent gegroeid. Aan het einde van dit jaar geloof ik erin dat met de wil van Allah dit 7 procent zal worden. Dat laten huidige indicatoren zien.”

Voor de export van Turkije verwacht Erdoğan opnieuw een bedrag van 157-158 miljard dollar. “We gaan dat nu overtreffen. We hadden een reserve van 135 miljard dollar, nu is dat rond 117 miljard dollar. Ook dat [bedrag] zullen we voorbijgaan”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-10-2017

Oct 29, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...