<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 11, 2017

‘Landen kunnen beter Turkije als voorbeeld nemen’

Volgens de Somalische zaakgelastigde in Ankara, Abdulkadir Muhammed Nur, kunnen landen beter Turkije als voorbeeld nemen als ze van plan zijn om Somalië te helpen.

“Helaas is de humanitaire steun van de internationale gemeenschap aan Somalië, waar de huidige situatie wegens droogte echt slecht is, te weinig. We roepen ze op om het succesvolle (hulp)model van Turkije als voorbeeld te nemen”, vraagt Nur aan de wereld.

De Somalische plaatsvervangend ambassadeur meldt dat er een humanitaire ramp gaande is in Somalië. “De droogte heeft drie miljoen mensen getroffen. In 2011 zijn daardoor veel Somaliërs omgekomen. Het lijkt erop dat dit jaar weer hetzelfde gaat gebeuren. Dit jaar maakt de door de droogte ontstaan infectieziekte cholera het allemaal nog erger”, waarschuwt Nur.

Turkije

“Mijn dank gaat uit naar landen zoals Turkije die net zoals vroeger weer actief zijn in die regio’s en ons helpen”, laat Nur weten, die ook vertelt over de langdurige en effectieve hulp van Turkije: “De Turkse humanitaire en ontwikkelingsorganisatie TIKA bereidt grote projecten voor in Somalië waarmee wateropslagsystemen zullen worden gerealiseerd. De Turkse hulporganisaties Rode Halve Maan, AFAD en ngo’s delen voedselpakketten en medicijnen uit in getroffen gebieden. Dat doen ze al langer. Turkije werkt altijd voor Somalië. Het zijn de Turken die Somalië het meest effectief helpen.”

De Somalische diplomaat waarschuwt ook dat de grote hulpbeloftes van de internationale gemeenschap slechts bij loze woorden blijft. “De grote hulp waar ze het over hebben, is enkel bij praten gebleven: ons heeft niets bereikt. We roepen ze op Turkije als voorbeeld te nemen.”

Nur laat ook weten dat Turkish Airlines, die recent noodhulp namens de wereld naar Somalië heeft gevlogen, binnen twee weken weer 20 ton voedselhulp zal opsturen en dit zal blijven doen. “Ik dank ook president Erdogan die een campagne is gestart op sociale media voor Somalië, Ethiopië, Kenia, Zuid-Sudan en Jemen met de boodschap ‘wees de hoop van de mensheid’. Ik geloof erin dat we de crises dankzij de ervaringen van Turkije zullen overbruggen.”

Hulpschip

Turkije maakte recent bekend binnen korte tijd een groot Turks hulpschip met aan boord 11.000 ton voedselhulp op te sturen naar Somalië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-04-2017

Apr 11, 2017
Loading posts...