<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2016

Lavrov: ‘Niemand anders dan Turkije heeft Rusland zo ongekend uitgedaagd’

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft woensdag tegen de Italiaanse pers gezegd dat de houding van Turkije na het neerhalen van het Russisch toestel ongekend is geweest voor Rusland.

“De houding van Ankara tegenover ons was ongekend voor de Russische Federatie. Turkije heeft nog steeds niet zijn excuses aangeboden. Men kon niet verwachten dat dergelijke acties de Russisch-Turkse relaties niet zouden beïnvloeden. Daarom zijn de vele samenwerkingen met Turkije gestopt”, zei Lavrov tegen de journalisten van de Italiaanse krant Limes.

De Russische minister gaf ook aan “dat Turkije tot op heden niets heeft gedaan om het weer goed te maken en de schuldigen te straffen”.

Neerhalen Russisch toestel

In november vorig jaar schoot Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neer dat het Turkse luchtruim schond. Het toestel was tien keer gewaarschuwd. Sindsdien wacht Rusland op excuses van Turkije, terwijl Turkije juist excuses eist van de Russische regering. De luchtruimschendingen begonnen een maand eerder, in oktober. Toen bood Rusland wel zijn excuses aan en gaf toen aan dat het ‘per ongeluk’ was gebeurd. Daarop waarschuwde Turkije de Russische regering dat de luchtoperaties van Rusland in de buurt van de Turkse grens zouden kunnen leiden tot ‘ongelukken’.

Vorige week vond opnieuw een luchtruimschending plaats door Rusland. Dit keer gaf Ankara aan dat “Rusland geen problemen moest opzoeken door middel van provocaties en Rusland verantwoordelijk is voor de consequenties”.

 

© Turksemedia.nl | Alle rechten voorbehouden

Feb 04, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...