<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 02, 2017

Marokkaanse held krijgt Turks paspoort

De Marokkaanse Jawad Meroun die vorig jaar tijdens de tegenwerking van de coup in Turkije om het leven is gekomen, krijgt het Turkse burgerschap. Hij gaf samen met een zeer groot aantal Turken gehoor aan de oproep van de Turkse president Erdogan om de straat op te gaan tegen de putschisten.

Dat melden overheidsfunctionarissen in Ankara.

Met het Turkse burgerschap kan de familie van de 32-jarige man gebruik maken van rechten die families van Turkse martelaars hebben. De familie krijgt met het Turkse paspoort van Meroun, naast een uitkering die op dit moment al loopt, mogelijkheden zoals werkgelegenheid bij overheidsinstanties, gratis onderwijs en renteloze hypotheken.

Bezoek

Het was eerder al bekend dat Turkije zijn Marokkaanse held niet zou vergeten. Een maand na de couppoging ging een Turkse delegatie van parlementsleden op bezoek bij de familie van Meloun.

“We hebben nogmaals gezien hoe sterk de verbroedering tussen Turkije en Marokko is. Want er is ook een Marokkaans slachtoffer gevallen tijdens de couppoging. De familie van de omgekomen Jawad Meroun is nu ook onze familie”, liet een parlementslid van de Turkse regeringspartij toen weten. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-06-2017

Jun 02, 2017
Loading posts...