<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 21, 2016

Merkel: Turkije praat niet alleen, doet ook wat het zegt

Het blijven niet alleen bij loze woorden als Turkije praat, maar het land doet ook wat het zegt.

Dat laat de Duitse bondskanselier Angela Merkel in haar wekelijkse videoboodschap weten.

“Turkije blijft niet alleen maar praten over humanitaire hulp, maar helpt ook daadwerkelijk”, zegt Merkel. De woorden van Merkel komen in aanloop van de eerste Humanitaire Top van de Verenigde Naties.

Istanbul

De allereerste wereldwijde top over humanitaire crisissen van de Verenigde Naties zal op 23 en 24 mei in Istanbul worden gehouden.

De Duitse bondskanselier is blij dat de top in Turkije is. “Ik ben blij dat Turkije onze gastheer is. Turkije vangt drie miljoen Syrische vluchtelingen op en houdt zich daarmee aan zijn woorden. We gaan tijdens de top kijken of de internationale gemeenschap zich aan zijn beloftes heeft gehouden”, aldus Merkel.

VN-leider Ban Ki-moon sprak ook lovende woorden over Turkije. Die liet weten dat Turkije de ervaring, traditie en kennis heeft om mensen te helpen tijdens een humanitaire crisis. “De top in Istanbul zal door 6.000 afgevaardigden uit 170 landen worden bijgewoond. Regeringsleiders en presidenten van 60 landen zullen ook aanwezig zijn in Turkije”, meldt Ban Ki-moon.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

May 21, 2016
Loading posts...